Record van 6861 nieuwe coronabesmettingen in Israël

MDA drive through testcentrum. Foto MDA

Dinsdag liet opnieuw een recordaantal nieuwe coronavirus besmettingen in Israël zien. Van de 59.169 geteste mensen bleek 11,6% besmet te zijn met het virus, wat neerkomt op 6861 mensen.

Indien nog niet alle alarmbellen waren afgegaan zijn ze nu zeker afgegaan en zal dit door de regering moeten worden meegenomen in de vandaag te nemen beslissingen over nieuwe en strengere beperkingen.

Professor Gamzu merkte op dat het hoge aantal nieuwe besmettingen komt doordat de effecten van de afgelopen vrijdag genomen maatregelen nog niet doorwerken in het aantal dagelijkse besmettingen.

Wel zei hij dat het publiek momenteel geen volledige medewerking laat zien in de handhaving van de nieuwe beperkingen, dit geldt voor zowel het ultraorthodoxe publiek alsook het seculiere publiek. “Daarom moeten er strengere beperkingen komen”, zo zei Gamzu.

Onderdeel van de door Gamzu voorgestelde beperkingen zijn onder andere het sluiten van synagoges op Jom Kippoer, wat op veel verzet stuit van de ultraorthodoxe regeringspartijen.

Andere voorstellen die op tafel liggen behelzen het sluiten van alle educatieve instellingen, waaronder orthodoxe yeshiva’s die nu nog open zijn, het verbieden van reizen tussen steden, het sluiten alle synagogen, het terugbrengen van de economie naar de allerlaagst mogelijke versnelling, waarbij alleen de echt essentiële bedrijven hun activiteiten mogen voortzetten.

Later op woensdag zal daar hopelijk meer over bekend worden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)