Tel Aviv test desinfectietunnel

Desinfectietunnel. Screenshot YouTube

Al eerder schreven wij over een door het Israëlische bedrijf RDPack ontwikkelde coronavirus desinfectietunnel. De tunnel is nu in bedrijf en wordt getest bij onder andere het Bloomfield stadion in Tel Aviv.

De tunnel spuit een gepatenteerd, milieuvriendelijk desinfectiemiddel in de lucht op basis van leidingwater, ontwikkeld aan de Bar-Ilan Universiteit met behulp van elektrochemische technologie, waarvan is bewezen dat het bacteriën en virussen, waaronder microben, uit de coronavirus familie krachtig verwijdert.

De tunnel is ontworpen om honderden of duizenden mensen die dagelijks bijeenkomen op locaties zoals trein-en busstations, shoppingmalls, stadions, ziekenhuizen en scholen veilig te desinfecteren en is uitgerust met een geautomatiseerd aerosolsproeisysteem dat personen, kleding en mogelijk besmette bezittingen snel desinfecteert.

Dr. Izaak Cohen, die het desinfecterende middel heeft ontwikkeld en gepatenteerd bij Dr. Eran Avraham en Prof. Doron Aurbach van de afdeling Chemie van de Bar-Ilan Universiteit en het Instituut voor Nanotechnologie en geavanceerde materialen, zeggen dat “deze desinfecterende stof buitengewoon effectief is, 100 keer meer dan een gewone desinfecterende stof, en het voordeel is dat de stof ook onstabiel is”.

“Doordat de stof onstabiel is, is hij milieuvriendelijker. Andere ontsmettingsmiddelen zijn stabieler en blijven op je zitten en kunnen allerlei brandwonden veroorzaken. Hoe stabieler ze zijn, hoe minder vriendelijk ze zijn voor jou en het milieu.”

De bacteriedodende eigenschappen zijn bewezen in tests die zijn uitgevoerd in Israëlische ziekenhuizen en zijn ook effectief gebleken bij het neutraliseren van andere coronavirussen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)