Robot voor coronatesten geïnstalleerd in het laboratorium van de IDF

<br />De Yaskawa Covid-19 testrobotarm. Foto: Yaskawa Europe Technologies

Het R & D-centrum van Yaskawa Electric in Israël heeft de ontwikkeling afgerond van een robotsysteem dat Covid-19 coronatests kan uitvoeren. Yaskawa Europe Technology (YET), de Israëlische tak van de Japanse reus, is van plan om alle laboratoria in Israël te voorzien van de robotarm die ongeveer 2800 tests per dag kan uitvoeren.

De arm is al geïnstalleerd in het belangrijkste Covid-19 corona-testlaboratorium van de IDF, en is niet alleen bedoeld om menselijke testers te vervangen maar is met name sneller en zal menselijke fouten voorkomen.

Het bedienen van de robot vereist geen expertise en kan de belasting verminderen die momenteel door laboratoriumpersoneel over de hele wereld wordt ervaren en hen vrijmaken voor het uitvoeren van extra taken.

“De nieuwe corona-inspectierobots beantwoorden zowel aan de behoefte van Israël als van elk ander land ter wereld om de testsnelheid te versnellen en aanzienlijk te verhogen”, aldus Arik Dan, President en CEO van Yaskawa Europe Technology.

“Ons robotsysteem versnelt de testfrequentie aanzienlijk. Dit zou een keerpunt kunnen worden voor het beheer van de pandemie, aangezien naarmate het aantal testen toeneemt, beslissingen op nationaal niveau gemakkelijker kunnen worden genomen en uiteindelijk de infectieketen kan worden gestopt”, voegde Dan toe.

“Bovendien zal het systeem het risico minimaliseren dat laboratoriummedewerkers besmet kunnen worden met het coronavirus. Het corona-robotsysteem heeft een groot wereldwijd commercieel potentieel voor gezondheidsorganisaties over de hele wereld,” aldus Arik Dan.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)