3904 nieuwe coronabesmettingen in Israël, experts roepen op tot onmiddellijke afsluiting

MDA medewerkers in een drive-in testcentrum. Foto MDA

Israël zag op woensdag met 3904 nieuwe coronabesmettingen een nieuw record. Gezondheidsexperts dringen er bij premier Netanyahu op aan om het land onmiddellijke voor 3 tot 4 weken af te sluiten.

Door deze bijna 4000 nieuwe besmettingsgevallen zijn er nu 31.769 mensen actief besmet met het coronavirus.

Hiervan verkeren verkeren 474 in een ernstige toestand waarvan 133 zijn aangesloten op de beademing. Bij 158 patiënten zijn de symptomen matig. De rest heeft overwegend milde klachten.

Het dodental is woensdag met 11 gestegen waardoor het aantal aan het virus oveleden Israëliërs nu op 1054 staat.

Woensdag werden 43.455 mensen getest waarvan 9% besmet bleek met het coronavirus, een schrikbarend hoog aantal.

Naar verluidt hebben woensdagavond top gezondheidsfunctionarissen er bij premier Netanyahu op aangedrongen om het land onmiddellijk volledig af te sluiten om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Vandaag, donderdag zal het kabinet daarover mogelijk al een besluit nemen en zal mogelijk bekend worden of Israël tijdens de Joodse feestdagen volledig wordt afgesloten.

Omdat de druk op het gezondheidssysteem te groot wordt, ziekenhuizen de toeloop van het aantal virus patiënten niet meer aankunnen, zijn de minister van Volksgezondheid, Edelstein, en de directeur-generaal van het ministerie voorstander om zo snel mogelijk beperkende maatregelen af te kondigen, voordat de chaos te groot wordt en het hele gezondheidssysteem in elkaar klapt.

Ook de coronavirus tsaar professor Gamzu, is inmiddels van gedachten veranderd en voorstander van drastische maatregelen om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen.

Het blijkt nu dat de opening van de scholen op 1 september mede bij hebben bijgedragen aan de grote stijging van het aantal besmettingen.

Ondertussen blijkt dat de avond- en nachtafsluiting in een veertig tal voornamelijk (ultra)orthodoxe en Arabische steden weinig of geen effect heeft en bruiloften en bijeenkomsten ondanks het verbod daarop, nog steeds plaatsvinden.

Zelfstandige ondernemers hebben geprotesteerd tegen een eventuele afsluiting van het land, gedurende voor hen drukste tijd van het jaar, en gedreigd in grote getale zaterdagavond naar het wekelijkse protest tegen het beleid van Premier Netanyahu te komen.

Uit alles blijkt dat de aanpak van de regering een averechts effect heeft en dat eigenlijk niemand meer weet wat te doen, terwijl het coronavirus zich over het land verspreidt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)