Slechts 27% van de Israëlische bevolking vertrouwt Netanyahu in strijd tegen het coronavirus

Premier Netanyahu. Foto GPO

Terwijl in april nog 57,5% van de Israëliërs Netanyahu vertrouwde in zijn aanpak van het coronavirus, is dat nu volgens een peiling van het Israel Democracy Institute gedaald tot 27%

Niet alleen vertrouwt het overgrote deel van de bevolking Netanyahu niet meer in zijn aanpak van het coronavirus, slechts 48% van de Joodse Israëliërs en 28% van de Arabische Israëliërs zijn nog optimistisch over het herstel van het land vergeleken met respectievelijk 72% en 69% in april.

In april zei 62% van de Israëliërs ook dat ze de toenmalige beperkingen van de regering ‘gepast’ vonden, terwijl 25% zei dat ze ‘te mild’ waren. Slechts 10% zei dat ze “te streng” waren.

In de laatste studie zei slechts 32,5% dat de nieuwe beperkingen “passend” zijn, 29% zei dat ze “te mild” waren en 30% zei dat ze “te streng” waren.

Ook het vertrouwen in de nieuwe coronavirus-tsaar van de regering, Ronni Gamzu, is sinds zijn benoeming gedaald, zij het met een veel kleinere hoeveelheid dan in het geval van Netanyahu, van 59,5% vorige maand naar 51%.

Bijna twee derde van de Israëliërs, 61%, zegt bang te zijn voor hun economische toekomst, met hogere percentages onder Israëliërs met een laag inkomen (71%) dan met een hoog inkomen (47%).

Aan de vooravond van Jom Kippoer, Grote Verzoendag, werd aan joodse Israëliërs gevraagd of ze van plan naar een synagoge te gaan.

Vorig jaar zei 54% ja en 39% nee. Die cijfers zijn nu omgekeerd vanwege het coronavirus: slechts 34% zegt naar een synagoge te gaan op Jom Kippoer en 61% zegt dat ze dat niet zullen doen.

Vandaag beslist trouwens de regering of synagogen op Jom Kippur dicht gaan en gebedsdiensten in de openlucht moeten plaatsvinden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)