Streisand? Spielberg? Gadot? U kunt stemmen wie de Genesis prijs wint

Screenshot.

Wat hebben Elana Kagan, Sacha Baron Cohen, Barbra Streisand, Rabbi Jonathan Sacks, Gal Gadot, Marc Benioff en Steven Spielberg gemeen? Ja, ze zijn allemaal Joods. En ze verschijnen allemaal op de shortlist van de selectiecommissie van de Genesis-prijs om de laureaat van dit jaar te worden.

Dit is de eerste keer dat de selectiecommissie een lijst met potentiële winnaars heeft vrijgegeven, en de eerste keer dat de wereldwijde Joodse gemeenschap is uitgenodigd om mee te denken over de keuze van een winnaar. Stemmen is nu open op de website van de Genesis Prize.

Ongeveer 4.000 mensen werden voorgedragen door meer dan 45.000 mensen wereldwijd.

De ontvanger van de Genesis-prijs 2021 ontvangt een prijs van $ 1 miljoen. Eerdere winnaars hebben hun prijzengeld gedoneerd om filantropische doelen te steunen, zoals het verbeteren van het leven van mensen met speciale behoeften, het bevorderen van de gelijkheid van vrouwen en het ondersteunen van vluchtelingen.

De Genesis-prijs, bekend als de “Joodse Nobelprijs”, werd in 2013 voor het eerst uitgereikt en wordt gefinancierd door een permanente schenking van $ 100 miljoen. De jaarlijkse onderscheiding eert “buitengewone individuen voor hun uitstekende professionele prestatie, bijdrage aan de mensheid en toewijding aan Joodse waarden.”

Eerdere winnaars waren onder meer Robert Kraft , eigenaar van de New England Patriots, de voormalige burgemeester van New York, Michael Bloomberg en muzikant Itzhak Perlman. Rechter Ruth Bader Ginsburg van het Hooggerechtshof van de VS ontving in 2018 een Lifetime Achievement Award.

De winnaar van vorig jaar was Natan Sharansky, een voormalige Sovjet-dissident en voormalig hoofd van het Joods Agentschap.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!