38% van de in Israël aan het coronavirus overleden patiënten woonden in bejaardenhuizen

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Volgens de de publieke omroep KAN waren ongeveer 38% van degenen die zijn overleden als gevolg van het coronavirus in Israël bewoners van bejaardentehuizen. Tijdens de eerste golf van infecties woonde bijna de helft van de doden in deze bejaardentehuizen, terwijl ongeveer 30% van de doden in de tweede golf bewoners van bejaardentehuizen waren.

Uitbraken in bejaardentehuizen nemen nu in aantal af, vertelde een functionaris van het Magen Avot v’Imahot (Parent Guard) -programma aan KAN. Twee weken geleden werden ongeveer drie tot vier incidenten van ten minste één geval per dag gemeld in bejaardentehuizen, terwijl vorige week slechts twee incidenten werden gemeld.

Ongeveer 800 oudere patiënten worden vanaf verleden week donderdag behandeld in geriatrische coronavirus afdelingen. Op geriatrische afdelingen zijn zo’n 1.000 bedden beschikbaar voor coronaviruspatiënten.

Het hoofd van de afdeling Geriatrie van het Ministerie van Volksgezondheid, Dr. Irit Lakser, vertelde KAN dat ” ouderen in verpleeghuizen mensen zijn die lijden aan een complexe infectie, en dat het algemene infectiepercentage van ouderen in instellingen hoger is dan bij ouderen die zelfstandig thuis wonen.”

“Ondanks alle inspanningen die zijn geleverd om virusinfectie te voorkomen, moet familiebezoeken worden voorkomen en moet het personeel regelmatig via steekproeven worden getest steekproef, als er een hoog infectiepercentage in de gemeenschap is, is dat namelijk ook onder het personeel,” zei ze.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!