Nieuw koosjer recept – Stukjes kipschnitzel met pompoen en zoete aardappel

Foto via kosher.com

Het is donderdag dus tijd voor een nieuw koosjer recept, deze keer iets voor de herfst wat we vonden op kosher.com.

Dit is een alles-in-één, heerlijk, voedzaam avondmaal. De kipkoteletten zijn bedekt met een waanzinnig goed esdoornglazuur en zoete aardappelen. Dit recept kan trouwens met heel goed worden ingevroren.

Ingrediënten

Kip

700 gram  kipkoteletten, in blokjes gesneden

Fall Hash

  • 2 eetlepels (Gefen) olijfolie 
  • 1 middelgrote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 middelgrote flespompoen, geschild en in blokjes gesneden (Je kunt elke soort pompoen gebruiken die je verkiest, bijvoorbeeld eikel of kabocha.)
  • 1 middelgrote / grote peer, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt, of 2 blokjes bevroren knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout, naar smaak
  • peper, naar smaak

Esdoorn glazuur

  • 1 eetlepel (Gefen) olijfolie
  • 1 teen knoflook, gehakt of 1 blokje (Gefen) bevroren knoflook
  • 2 eetlepels  Tuscanini Balsamico Azijn
  • 1/4 kopje natuurlijke ahornsiroop
  • 1 eetlepel honing
  • zout, naar smaak
  • peper, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie voor de hasj in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit zoete aardappel, pompoen, peer, ui en knoflook in olie gedurende acht tot tien minuten tot de groenten goudbruin en geurig zijn, af en toe roeren.
  2. Roer het paprikapoeder, zout en peper erdoor. Dek af en laat 10 minuten zitten.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius.
  4. Bereid ahornglazuur voor: Verhit olijfolie in een kleine koekenpan. Fruit de knoflook tot ze geurig is.
  5. Voeg azijn, esdoorn, honing, zout en peper toe. Aan de kook brengen. Zet het vuur lager en laat sudderen tot het ingedikt en verminderd is, (ongeveer zeven tot tien minuten). Proef en pas eventueel kruiden aan.
  6. Giet groenten in een bakplaat of een pan van 9 bij 13 inch (20 bij 30 centimeter) bekleed met ‘Easy Baking’ Perkamentpapier. Leg de kipkoteletten op de groenten. Giet ahornglazuur over de kip.
  7. Bak 25 minuten of tot de kip gaar is en bedruip om de paar minuten. Zorg ervoor dat de groenten zacht zijn voordat u ze uit de oven haalt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)