Etihad vliegtuig uit de Emiraten landt op Ben Gurion Airport

Aankomst Etihad vliegtuig uit de VAE op Ben Gurion Airport. Screenshot Channel 12

Voor sommigen in Nederland en andere EU landen moeilijk te verteren, maar de realiteit laat zien dat het een vliegtuig van Eithad uit de Verenigde Arabische Emiraten, vanochtend op Ben Gurion Airport is geland. Aan boord een delegatie uit de reis- en toeristen branche en luchtvracht bedrijven.

Na de landing toonde het Dreamliner-vliegtuig Israëlische en VAE-vlaggen terwijl het over het vliegveld taxiede.

De vlucht kwam een ​​dag nadat de twee landen overeenkwamen om 28 wekelijkse rechtstreekse vluchten mogelijk te maken, volgend op de normalisatieovereenkomst die vorige maand werd ondertekend, en een dag voordat een officiële delegatie uit de Emiraten gepland staat om een ​​eerste officiële reis naar Israël te maken.

Delegatieleider Mohamed Mubarak Fadhel Al Mazrouei, voorzitter van Etihad Aviation Group, zei: “De vlucht van vandaag is een historische kans voor de ontwikkeling van sterke partnerschappen hier in de VAE, en in Israël, en Etihad als de nationale luchtvaartmaatschappij, is verheugd om leiding te geven aan deze eerste vlucht

“We zijn net begonnen met het verkennen van het potentieel op de lange termijn van deze nieuw gesmede relaties, die de economieën van beide landen zeker ten goede zullen komen, met name op het gebied van handel en toerisme, en uiteindelijk belangrijk is voor de mensen in de hele regio”.

De delegatieleden uit de de toeristenindustrie zullen de komende dagen door Israël reizen en religieuze en culturele plaatsen bezoeken.

Zo werd vanmorgen vroeg al een bezoek gebracht aan de Tempelberg en al-Aqsa moskee.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)