Hoofdartikel in krant van Abbas ‘Trump’s coronavirus is een verzinsel om sympathie te winnen’

Screenshot YouTube

In het hoofdartikel van de door Abbas gecontroleerde krant Al-Hayat al-Jadida, wordt beweerd dat de besmetting met het coronavirus van de Amerikaanse president Trump een verzinsel is om te zorgen dat hij beter in de peilingen komt te staan.

De officiële krant van de Palestijnse Autoriteit (PA), geleid door Mahmoud Abbas, had een hoofdartikel op de voorpagina met de kop “Trump’s Corona – Valse claims en verwachtingen.” Het hoofdartikel zegt dat als de bewering waar is dat Trump het Amerikaanse volk bedriegt, dit komt omdat Trump sympathie wil winnen van de Amerikaanse kiezers en toekomstige debatten met de democratische uitdager Joe Biden wil vermijden. Het feit dat de coronavirusinfectie van Trump werd aangekondigd kort na zijn debat met Biden “dat Trump veranderde in het ergste debat in de geschiedenis”, maakt het logisch dat Trump toekomstige debatten wil vermijden door ziekte te veinzen, aldus de vertaling van het krantenartikel door Palestinian Media Watch.

Het hoofdartikel van de PA voegt eraan toe dat als Trump ziek is, de ziekte hem er mogelijk toe zal brengen “het onjuiste en agressieve beleid ten aanzien van de mensheid opnieuw te onderzoeken, terwijl hij racistische extremistische ideeën aanwakkert en de kant van leugen voor de waarheid kiest”.

Na de president van de VS herhaaldelijk te hebben beledigd, eindigt het hoofdartikel met een meer verzoenende noot en voegt het toe:

“Of de Amerikaanse president nu het Coronavirus heeft betrapt of niet, we zullen dit nieuws niet analyseren op basis van wishful thinking. Het coronavirus is een ziekte die we niet wensen voor de schepselen van Allah, waar ze ook zijn, en we bidden voor het spoedig herstel van alle geïnfecteerden.” [ Al-Hayat al-Jadida , 4 oktober 2020]

Op dezelfde pagina publiceerde de krant een verzoenende uitspraak van beroepsonderhandelaar Saab Erekat:

“De secretaris van het uitvoerend comité van de PLO, Saeb Erekat, vertelde CNN dat president Mahmoud Abbas de Amerikaanse president Donald Trump en First Lady Melania een spoedig en volledig herstel wenst.” [ Al-Hayat al-Jadida , 4 oktober 2020]

De uitspraak over “wishful thinking” is mogelijk een verwijzing naar het feit dat de PA al duidelijk heeft gemaakt dat ze hopen op een verkiezingsoverwinning van Joe Biden die het Amerikaanse beleid volledig zal veranderen en het Amerikaanse vredesvoorstel zal beëindigen. Saeb Erekat maakte dit in een recent interview heel duidelijk:

“U [de VAE en Bahrein] gelooft [Jared] Kushner, die een soort mengeling is van onwetendheid en analfabetisme – samen met [Amerikaanse ambassadeur in Israël David] Friedman – en wrok en racisme … ik weet zeker dat als [Joe ] Biden of welke andere president dan ook aan de macht komt, het eerste dat die persoon zal doen, is verklaren dat de deal van de eeuw van Trump van tafel is, omdat ze dit in afgegeven verklaringen hebben hebben laten blijken. Er is een voorgestelde resolutie 326 van het Amerikaanse Congres. 226 leden van het Congres stemden tegen de deal van de eeuw en zeiden dat het geen vrede kan brengen. Ze stemden voor het recht op zelfbeschikking van de Palestijnen, voor de staat Palestina en al deze zaken, en stemden tegen het sluiten van het Amerikaanse consulaat in Oost-Jeruzalem en tegen het sluiten van het PLO-kantoor [in Washington]. De PA verwacht dat een democratische regering fundamentele veranderingen zal aanbrengen in het Midden-Oostenbeleid van de VS, waarop de PA de afgelopen jaren sterke kritiek heeft geuit. Het is een feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken.“[Officiële PA-tv, 15 september 2020]

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!