Bezoek live the Soeka van president Rivlin

Sukkah. Screenshot pagina president Rivlin

Ondanks de beperkingen door de coronavirus pandemie is het toch mogelijk de jaarlijkse traditie van een bezoek aan de Soeka van de president in stand te houden, al is het deze keer online. Tijdens een live uitzending is het nu voor iedereen mogelijk een bezoek aan de Soeka te brengen.

De Soeka komt online, met als titel “Science Games at the President’s Sukkah. De uitzending wordt gehouden in samenwerking met het Ministerie van Wetenschap en Technologie en omvat een reeks experimenten en activiteiten voor het hele gezin. De uitzending is online live te volgen op dinsdag 6 oktober tussen 10.00 en 12.30 uur in Israël (09.00 uur en 11.30 uur Nederlandse tijd).

Zoals ieder jaar nodigt de president alle Israëliërs (en omdat het live online is, iedereen ter wereld) uit om zijn Soeka te bezoeken en zei: “Elk jaar heeft Beit HaNasi, het huis van het volk in Israël, de Soeka van de president klaar staan, dat is de Sukkah van het volk. Alle Israëliërs zijn ervoor uitgenodigd. Elk jaar ben ik blij om alle Israëliërs in de Soeka te ontmoeten – seculier, religieus en ultraorthodox, uit steden en dorpen, joden en Arabieren, uit het noorden, het midden en het zuiden. Het is een kleurrijk en boeiend menselijk mozaïek. Dit jaar beletten de beperkingen om de coronavirus pandemie te beheersen, dat we elkaar persoonlijk ontmoeten, maar technologie stelt ons in staat om de traditie voort te zetten, zij het op een andere manier.”

“Wij bidden: “en bedek ons ​​met uw Soeka van vrede, over heel Israël en Jeruzalem”. In deze tijd is een bedekking van vrede inderdaad een bijzonder belangrijke zegen. Alleen als we samen zijn en elkaar ondersteunen, kunnen we uitdagingen overwinnen zoals die van het virus. Dit jaar is onze Soeka bij Beit HaNasi niet alleen een bedekking van vrede, het is er een van wetenschap. Degenen die onze Soeka bezoeken, zullen genieten van bijzonder opwindende activiteiten en ervaringen! Ik nodig je uit om te bezoeken, te leren en te genieten. Sukot Sameach ! “

Minister van Wetenschap en Technologie Yizhar Shai bedankte de president voor zijn medewerking en zei: “We maken moeilijke tijden door waarin we de mitswot van het festival niet kunnen uitvoeren door de Soeka van vrienden en familie te bezoeken. Het virus vereist misschien dat we sociaal afstand nemen, maar de wonderen van de technologie stellen ons in staat de traditie voort te zetten en samen te komen voor een gedeelde viering in het ‘huis van het volk’, Beit HaNasi. Het is alleen gepast dat wanneer we te maken hebben met een onzichtbare, grensoverschrijdende dreiging, we de Israëlische wetenschap en wetenschappers die voorop lopen in de strijd tegen het virus, centraal stellen in onze festiviteiten.

De uitzending wordt gepresenteerd door Dudu Erez en Shira Levi, met deelname van speciale gasten uit de wereld van wetenschap, ruimte en technologie, waaronder Nobelprijswinnaars, wetenschappers en onderzoekers, de leden van het Israeli National Youth Robotics Team, leden van de Horizon community, leerlingen van TELEM (studenten die satellieten bouwen) en zanger Agam Buhbut zullen optreden.

Onder de activiteiten zullen jonge kijkers actief deelnemen aan het kraken van wetenschappelijke codes, huisexperimenten in wetenschap, ruimte en technologie en trivia-quizzen tijdens de uitzending.

Ga voor meer informatie naar: www.sukkot-president- science.co.il . ( De pagina is in het Hebreeuws maar met Google translate komt u een heel eind)

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!