Israël Startup Nation wielerploeg in de Vuelta

Ter illustratie. Foto ISN

Na de eerste Tour de France en de Giro d’Italia, waar Alex Dowsett de allereerste Grand Tour-etappewinst voor ISN binnenhaalde, doet het Israëlische wielerteam nu mee aan de dinsdag begonnen ronde van Spanje, ook bekend onder de naam Vuelta.

De Ierse international Dan Martin is de kopman van het team en zei voorafgaand aan de race : “Ik heb de hele Tour de France aan deze race gedacht. Ik ben fit, blessurevrij en klaar voor deze ambitieuze ploeg. Ik hoop op een etappezege en zal proberen aanwezig te zijn in het Algemeen Klassement.”

De acht renners van het ISN team in de Vuelta komen uit acht verschillende landen. De Israëliër Omer Goldstein maakt zijn Grand Tour-debuut. Hij zei dat hij niet alleen Dan Martin zal steunen, maar ook zijn kansen in ontsnappingen zal zoeken: “Ik wil mijn stempel drukken en niet alleen overleven.”

“Ik ben verheugd dat ons Israel Start-up Nation-team meedoet aan de Vuelta, het is weer een historische prestatie voor ons jonge team”, zei mede-eigenaar van het team Sylvan Adams.

“Net als bij de Tour de France gaat ISN op jacht naar etappezeges, onder leiding van onze meervoudige Grand Tour-etappewinnaar, Dan Martin. Ook zal Omer Goldstein in zijn eerste grote ronde proberen prestaties neer te zetten, iets wat hem goede ervaringen voor de toekomst zal geven. Omer is een vechter, en we krijgen de kans om te zien wat hij kan doen in deze Vuelta.”

Sportdirecteur Oscar Guerrero schetste de ambities van het team voor de Vuelta en zei: “Het belangrijkste doel is om etappes te winnen. Daar zullen we voor vechten, en we moeten voor elke wielrenner het juiste podium kiezen.”

Guerrero heeft een sterke line-up geselecteerd voor ISN’s eerste Vuelta en laatste grote ronde van het seizoen 2020, waarbij Dan Martin wordt ondersteund door Rory Sutherland, Reto Hollenstein, Omer Goldstein, Mihkel Räim, Matteo Badilatti, Alexis Renard en James Piccoli.

Martin, Sutherland en Hollenstein kunnen een beroep doen op de gecombineerde ervaring van twaalf Vuelta’s die ze bij elkaar hebben gereden. Voor Goldstein, Raim, Badilatti, Renard en Piccoli wordt dit hun allereerste Grand Tour-race. Ze staan ​​allemaal klaar om niet alleen hun kopman te ondersteunen, maar waar mogelijk ook zelf voor een podiumplek proberen te gaan.

Voor de Australiër Rory Sutherland zal het niet alleen zijn laatste Vuelta zijn, maar ook zijn laatste optreden in een ISN-trui, aangezien Sutherland heeft besloten zijn 16-jarige professionele wielercarrière te beëindigen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!