Israëlische coronablaastest laatste stap verwijderd van goedkeuring

Screenshot Scentech video

De Israëlische start-up Scentech Medical, die niet-invasieve screeningsoplossingen voor infectieziekten ontwikkelt, heeft biomarkers voor het coronavirus geïdentificeerd door middel van gasverbindingen, meldde Globes.

NextGen Biomed, een Israëlisch farmaceutisch bedrijf dat medische instrumenten vervaardigt, voert de proeven samen met Scentech uit en zal assisteren bij het opzetten van de ademtest.

Na bekendmaking van de positieve tests, steeg de marktwaarde van Scentech met 35% op de beurs van Tel Aviv.

Honderden respiratoire monsters werden geanalyseerd in het laboratorium van Scentech met behulp van de nieuw ontwikkelde technologie, zei NextGen, dat gaat fuseren met Scentech. De monsters zijn verkregen van coronaspatiënten in Meir Medical Center in Kfar Saba en van soldaten die met het coronavirus waren besmet.

De resultaten gaven aan dat er gasverbindingen zijn die uniek zijn voor COVID-19, iets wat wordt ondersteund door verschillende wetenschappelijke artikelen, aldus het rapport.
NextGen en Scentech hopen hun kennis te benutten met de in-house tests die worden uitgevoerd om het coronavirus in minder dan een minuut te kunnen detecteren.

De bedrijven zijn van plan om de laatste tests uit te voeren met behulp van de technologie om gegevens te valideren die zijn verzameld tijdens eerdere onderzoeken in overeenstemming met de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en het Israëlische ministerie van Volksgezondheid. Ze zijn van plan hun product in de VS en in Israël op de markt te brengen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)