Israëlische en Italiaanse defensie-instellingen sluiten wederzijdse aankoopovereenkomst

Italiaanse training helikopter. Foto Ministerie van Defensie Woordvoerders Eenheid

In het kader van de overeenkomst koopt het Israëlische ministerie van Defensie vijf geavanceerde training helikopters uit Italië. Het Italiaanse ministerie van Defensie schaft in ruil daarvoor Rafael Spike raketten en Elbit Systems-simulatoren aan.

De directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Defensie, generaal-majoor (Res.) Amir Eshel, en zijn Italiaanse tegenhanger, directeur Nationale bewapening Nicolò Falsaperna ondertekenden, een wederzijdse aanbestedingsovereenkomst, waarmee de uitwisseling tussen Israël en Italië die in februari 2019 begon, wordt afgerond. De ondertekeningsceremonie, via een beveiligde videoconferentie, vond gelijktijdig plaats in het defensie hoofdkwartier van elk land, het ene in Tel Aviv en het andere in Rome.

De wederzijdse aanbestedingsovereenkomst betreft aankopen voor beide landen. Het Israëlische ministerie van Defensie koopt een ‘trainingspakket’ van het Italiaanse defensiebedrijf Leonardo. Het pakket omvat 12 AW119KX-training helikopters en twee simulatoren voor de Air Force Flight School. De eerste zeven helikopters zijn een jaar geleden aangeschaft en nu zijn er nog eens vijf overeengekomen. De nieuwe helikopters vervangen geleidelijk de “Sayfan” (Bell 206) helikopters die sinds de jaren zeventig in dienst zijn.

Ondertekening van de overeenkomst. Foto Ministerie van Defensie Woordvoerders Eenheid

Het Italiaanse ministerie van Defensie koopt Spike lanceerinrichtingen en raketten van Rafael en geavanceerde simulatoren voor helikopters van een bedrijf dat is opgericht in samenwerking tussen Leonardo en Elbit Systems.

De aankomen zijn een voortzetting van de overeenkomst uit 2011 tussen de Israëlische en Italiaanse regering, waarbij het Israëlische ministerie van Defensie 30 trainingsvliegtuigen heeft gekocht in ruil voor de aankoop van een observatiesatelliet en twee luchtwaarschuwingssystemen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)