Nieuwe Israëlische bevriezingstechniek vernietigt niertumoren

Screenshot IceCure video

Een niet-chirurgische bevriezingstechnologie (cryoablatie) met vloeibare stikstof (LN2) om goedaardige en kwaadaardige tumoren te vernietigen, heeft in een onderzoek een succesratio van 100% aangetoond bij zeven nierkankerpatiënten.

Dit blijkt uit de uitkomst van een studie van het Israëlische bedrijf IceCure Medical , maker van het ProSense cryoablatiesysteem gepubliceerd in het Journal of Molecular and Clinical Medicine.

De primaire focus van het bedrijf is borst-, nier- en longkanker. De minimaal invasieve behandeling is een alternatief voor chirurgische tumorverwijdering en kan gemakkelijk worden uitgevoerd in een relatief korte poliklinische procedure, geleid door computertomografie.

Bovendien kan de oplossing van IceCure instellingen helpen operatiekamers vrij te houden, terwijl het risico op infectieuze pathogenen door medische procedures mogelijk wordt voorkomen of verminderd. Vooral tijdens de huidige COVID-19-pandemie zijn dit kritieke punten.

ProSense is wereldwijd beschikbaar na ontvangst van FDA- en CE-goedkeuringen. “In de afgelopen weken hebben we vijf succesvolle ProSense-installaties op afstand voltooid in klinieken in Zuid-Afrika, Duitsland, Singapore, Spanje en Thailand”, meldt het bedrijf.

In de niertumorstudie in het Bnai Zion Medical Center in Haifa werden de tumoren van de patiënten vernietigd en vertoonden binnen een periode van 20 tot 36 maanden na de procedure geen recidief. De studie werd uitgevoerd door urologen en radiologen, waaronder Sagi Shprits, Robert Sachner, Simona Croitoru, Karina Dorfman, Ofir Avitan, Zaher Bahouth, Amnon Zisman en Ofer Nativ.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!