Nieuwe Israëlische technologie kan kankercellen bevriezen

Een Israëlisch bedrijf in de noordelijke kustplaats Ceasarea heeft een revolutionaire techniek ontwikkeld om kankertumoren te bevriezen die alleen plaatselijke verdoving vereisen.

De nieuwe techniek wordt al toegepast op duizenden vrouwen met borstkanker wereldwijd in ziekenhuizen en artsenpraktijken, onder meer in Japan, Australië, Duitsland en Spanje. Een klinische proef wordt momenteel uitgevoerd in de Verenigde Staten.

Vice-President Elizabeth Sadka van IceCure Medical Ltd. legt uit dat de methode bedoeld is “om de operatie te vervangen voor een specifieke doelgroep die we kunnen aanbieden om te behandelen in een minimaal invasieve operatie.”

Een oplossing bij een temperatuur van -274 graden Fahrenheit wordt in de kankertumor geïnjecteerd om het te bevriezen, waardoor het inactief wordt en het lichaam binnen enkele weken van nature hetzelfde kan doen als met andere dode cellen.

Er blijft slechts een minimaal litteken achter in het weefsel, terwijl er geen ander spoor achterblijft op de rest van het lichaam of de organen.

De meeste patiënten kunnen binnen één uur, en in sommige gevallen zelfs binnen tien tot vijftien minuten, worden behandeld. Hierdoor kunnen ze dezelfde dag of de volgende dag nog naar huis gaan.

“Dankzij onze technologie kunnen we tumoren van verschillende soorten en maten bevriezen. Hoe vroeger de patiënt wordt gediagnosticeerd en hoe kleiner de tumor is, hoe sneller en efficiënter de behandeling zal zijn.”

Advertentie (4)