President Rivlin lanceert noodfonds om kinderen uit arme gezinnen te laten sporten

President Rivlin tijdens aankondiging. Foto Amos Ben Gershom (GPO)

President Rivlin heeft woensdag een noodfonds gelanceerd waardoor kinderen uit arme gezinnen ook kunnen deelnemen aan bijvoorbeeld voetval of basketbal. Het fonds is een samenwerking tussen Value Sports en de Israeli Basketball Association, samen met de Israel Football Association met steun van de Sylvan Adams Family Foundation en het Ministerie van Cultuur en Sport, onder auspiciën van Beit HaNasi.

Het fonds zal de stabiliteit en kracht van de sportclubs beschermen voor de jongeren die eraan deelnemen door middel van financiering en activiteiten van kinderen uit gezinnen waarvan de ouders geen sportactiviteiten kunnen betalen. Daarnaast zal het fonds psychosociale hulp bieden aan clubs en jonge sporters en financieel advies en begeleiding geven aan clubmanagers bij de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd bij de terugkeer naar de normale werking.

Het fonds zal middelen toewijzen aan clubs op basis van vastgestelde criteria en biedt een uitgebreid ondersteuningspakket van beurzen, doorlopende begeleiding door psychosociale professionals, groepsworkshops voor coaches, kinderen en ouders en professionele begeleiding voor clubmanagers.

Het fonds wordt beheerd door Values ​​Sport met een geraamd budget van 4 miljoen Shekel (€ 1 miljoen), gefinancierd door de Israel Basketball Association, de Israel Football Association, de Sylvan Adams Family Foundation en het ministerie van Cultuur en Sport. Bovendien zullen deze instanties in de toekomst financiering zoeken bij aanvullende partners.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!