Coronavirus teststation en laboratorium in Ben Gurion Airport

Coronavirus teststraat op Ben Gurion Airport. Foto Omega

Het coronavirus teststation en laboratorium op Ben Gurion Airport zal op 9 november in gebruik worden genomen.

Zodra het teststation operationeel is zullen Israëliërs veel minder hoeven te betalen voor een coronatest wanneer ze naar naar landen reizen waar een negatieve coronatest in het Engels moet worden gepresenteerd.

De testservice van de luchthaven van Ben Gurion zal 45 shekel (11 euro) in rekening brengen voor een test, met resultaten binnen 14 uur en 135 shekel (34 euro) voor een test, met het resultaat binnen vier uur. De tests en laboratoria worden beheerd door het bedrijf Omega in samenwerking met Haifa’s Rambam Medical Center, dat in juli de aanbesteding van de Israel Airports Authority heeft gewonnen.

De werking van het testcentrum zal niet alleen een grote impact hebben op buitenlandse reizen voor Israëliërs maar ook voor de de plannen van de regering om toeristen uit landen met een laag besmettingspercentage Israël binnen te laten. Het zal de prijzen verlagen voor Israëliërs die een negatief testresultaat nodig hebben wanneer ze naar het buitenland reizen en het zal zakenmensen van zogenaamde ‘rode’ landen met een hoge besmetting in staat stellen Israël binnen te komen.

Het plan voor zakenmensen die naar Israël komen, zal waarschijnlijk veel beginnende bezoekers afschrikken. Want om Israël binnen te komen, moeten ze de reden van hun bezoek bekendmaken en mogen ze niet in hotels verblijven en moeten bij voorkeur in een appartement verblijven, dat ze dan niet mogen verlaten, behalve voor zakelijke bijeenkomsten en in een auto die voor hen is geregeld door het bedrijf dat dat ze heeft uitgenodigd. Naar verwachting zal het coronavirus-kabinet deze regeling volgende week goedkeuren.

Omega zal een online systeem opzetten voor passagiers om een ​​afspraak te maken en om een ‘medisch paspoort’ in het Hebreeuws, Engels of een andere vereiste taal te krijgen.

De testcabines bevinden zich in de buurt van Terminal 3 en de tests worden onmiddellijk naar het nabijgelegen laboratorium gebracht. Reizigers ontvangen voor de vlucht een “medisch paspoort” in het Engels.

Omega zegt in een persverklaring: “Het Check2Fly-laboratorium is de winnaar van de aanbesteding voor coronavirus-testen voor mensen in Israël die naar het buitenland vliegen. Het innovatieve laboratorium en zijn testteam zijn 24/7 operationeel op de luchthaven Ben Gurion.” Geïnteresseerde reisagenten kunnen “hun klanten een efficiënte, snelle en gemakkelijke testservice bieden” waarbij luchtvaartmaatschappijen pakketdeals kunnen aanbieden waarbij de coronavirus test in de prijs is inbegrepen.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)