De 5 geheime tuinen van Jeruzalem waar je nog rust en stilte vind

Jeruzalem is gezegend met prachtige openbare tuinen, met name de 12 hectare grote Botanische Tuinen en de Wohl Rose Garden. De hoofdstad van Israël heeft ook wat we “verborgen” tuinen zouden noemen – prachtig verzorgde ruimtes die niet goed bekend zijn en die wat speurwerk kunnen vergen om ze te vinden.

Het is de moeite waard om deze bijzondere tuinen eens te bezoeken zodra de grenzen van Israël weer opengaan voor toeristen. Voor nu kun je ervan genieten en ze hier bekijken als je niet in Jeruzalem kunt komen.

De ervaren gidsen Ester Saad en Mordechai Weiss hielpen ISRAEL21C deze geheime tuinen te ontdekken, en student-stagiaire bij ISRAEL21C Danya Belkin fotografeerde sommige ervan.

Mount Scopus botanische tuin

Foto via ISRAEL21C

De botanische tuin voor Israëlische Flora op de campus van de Hebreeuwse Universiteit op de berg Scopus is al wat ouder, maar ook kleiner. Het werd in 1931 opgericht door universitair botanicus prof. Otto Verburg en botanicus en fytogeografie-expert Alexander Eig.

Deze charmante ecologische serre van zes hectare herbergt meer dan 950 soorten, die meer dan 40 procent van de wilde plantensoorten van Israël vertegenwoordigen. De planten bloeiden op in het unieke klimaat van de berg Scopus en werden verzameld uit mediterraan struikgewas, woestijngraslanden, Negev-bergketens, zandduinen aan de kust, watermassa’s en traditionele boomgaarden.

De Mount Scopus Botanical Garden bevat ook een archeologische vindplaats: oude grafgrotten uit de Tweede Tempelperiode. Hier begraven is Nicanor van Alexandrië, die de koperen deuren van de tempel schonk. Zionistische leiders Dr. Yehuda Leib Pinsker en Menachem Ussishkin werden ook begraven in de grotten van Nicanor.

ANDALUSISCHE TUIN

De Andalusische tuin van het Wereldcentrum voor Joods Erfgoed in Noord-Afrika is ontworpen in authentieke Marokkaanse stijl. 
Foto door Danya Belkin

Verscholen achter de luxe hotels en woningen aan King David Street, beschikt het 19e-eeuwse David Amar World Centre for Jewish Heritage in Noord-Afrika over een prachtige binnentuin met een authentiek Marokkaans ontwerp.

Deze stedelijke parel staat bekend als de Andalusische tuin en omvat unieke mozaïekgalerijen vol bloemen en struiken.

Sereniteit heerst in de Andalusische tuin in Marokkaanse stijl in Jeruzalem. 
Foto door Danya Belkin

Langs de arcades staan ​​drie authentieke Marokkaanse fonteinen die zijn verbonden met een constant stromend waterkanaal.

INTERNATIONALE YMCA JERUZALEM TUIN

Beeldhouwer Israel Hadany ontwierp het park achter het Three Arches Hotel van Jerusalem International YMCA. Foto door Danya Belkin

Het park is ontworpen door de Israëlische beeldhouwer Israel Hadany in samenwerking met de bouw van King David’s Crown residentie achter de Y.

Hadany omvatte een reeks witte pergola’s met gebeeldhouwde motieven en een pittoreske waterval en kanaal die door de site lopen.

Witte pergola’s accentueren de tuin tussen de Jerusalem International YMCA en de residentie van King David’s Crown. Foto door Danya Belkin

ORSON HYDE MEMORIAL PARK

Orson Hyde Memorial Garden op de Olijfberg. Foto via http://www.attractions-in-israel.com/

Het 5,5 hectare grote Orson Hyde Memorial Park op de westelijke helling van de Olijfberg ligt tegenover de bekendere tuin van Gethsemane die in de evangeliën wordt genoemd.

Het park werd in 1979 geopend door Spencer W. Kimball, de toenmalige president van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, ter nagedachtenis aan LDS-apostel Orson Hyde, die naar verluidt een profetisch visioen had gehad op de Olijfberg tijdens zijn bezoek aan in 1841.

Hyde Park is ontworpen door Lepa Yahalom en Dan Tzur en omvat wandelpaden, een stenen amfitheater met 150 zitplaatsen en landschapsarchitectuur met een prachtig uitzicht op de Kidron-vallei, de Tempelberg en de oude stad.

De tuin bevat een groot aantal bloemen en kruiden, waaronder rozemarijn, wilde citroen, tijm, oregano, lavendel, dwergklimop, waterlelies en olijfbomen.

HADASSAH GENEZENDE TUIN

Waterelementen dragen bij aan het welzijn in de Healing and Environmental Garden op Hadassah-Mount Scopus. 
Foto: Hadassah

Tijd buiten doorbrengen in een tuin kan een positieve invloed hebben op onze emoties en ons gevoel van welzijn verbeteren.

Dat is het concept achter de Healing and Environmental Garden op de Mount Scopus-campus van Hadassah University Medical Center.

Deze tuin is aangelegd met de steun van Friends of JNF Australia, geleid door de Jack and Robert Smorgon Families Foundation, “om te voorzien in de fysieke, psychologische, sociale en spirituele behoeften van de kinderen en volwassenen die in Hadassah worden behandeld”, en in het bijzonder kinderen en jongeren. met chronische ziekten.

Een speeltuin in de Healing and Environmental Garden op Hadassah-Mount Scopus. Foto: Hadassah

De prachtig aangelegde ruimte omvat groene gazons, bloembedden, een moestuin, geneeskrachtige kruiden, een houten promenade, een observatiedek en een klein amfitheater, evenals kleurrijke speeltoestellen.

“Het genezende effect van de natuur, samen met de ontspannende geluiden van stromend water, zullen bijdragen aan de gezondheid van degenen die deze tuin bezoeken”, zei Jack Smorgon bij de inauguratie van de tuin in juni 2014.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!