Medisch personeel en 65-plussers zullen in Israël als eerste worden ingeënt met het vaccin tegen het coronavirus

Ter illustratie. Israëlisch Brilife coronavirus vaccin

Israël is van plan om het publiek in vijf fasen te vaccineren, te beginnen met gezondheidswerkers, volgens een bericht van Channel12, waar een hoge gezondheidsfunctionaris bevestigde dat de eerste doses in december zouden kunnen aankomen.

Volgens het voorlopige vaccinatieprogramma van de regering zal medisch personeel als eerste het vaccin krijgen, gevolgd door mensen van 65 jaar en ouder en risicogroepen, daarna werknemers die regelmatig in contact komen met het publiek, leraren en gevangenen, zwangere vrouwen en baby’s, personeel in bejaardentehuizen, en dan de rest van de bevolking.

Chezy Levy, directeur-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, zei in dezelfde uitzending dat de meeste vaccinzendingen in de eerste helft van 2021 zouden aankomen, maar zei dat een eerste lading al in december zou kunnen komen, wat een onbevestigd televisierapport op maandag lijkt te ondersteunen.

Levy zei dat het ministerie bezig was om “ethisch, legaal en medisch” af te bakenen welke bevolkingsgroepen het eerst een coronavirusvaccin zouden moeten krijgen, en dat het plan van de regering zal volgende week worden gepubliceerd.

Channel 12 had eerder al gemeld dat Israël naar verwachting in december tot een half miljoen doses van het Pfizer-vaccin tegen het coronavirus zal ontvangen, een maand eerder dan oorspronkelijk gehoopt. Volgens het onbevestigde rapport zou het land tussen de 200.000 en 500.000 doses van het vaccin ontvangen en deze voornamelijk besteden aan degenen die in de medische sector werken, terwijl de algemene bevolking deze winter niet zou worden gevaccineerd.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!