Terwijl Israëlis geen visum nodig hebben blokkeert de VAE de toegang uit sommige moslimlanden

Flydubai vliegt 2x per dag tussen Tel Aviv en Dubai. Foto flydubai

Nu de Verenigde Arabische Emiraten Israëli’s toestaat visumvrij het land binnen te komen, zeggen reisbureaus in landen in het Midden-Oosten en Afrika dat de Verenigde Arabische Emiraten de afgifte van nieuwe visa aan hun burgers tijdelijk heeft stopgezet, meldt de Times of Israël.

Er is verwarring ontstaan over het niet nader verklaarde visumverbod van de VAE tegen 11 landen met een moslimmeerderheid nadat een gelekt document uit Dubai deze week opdook, waarin beperkingen voor een reeks nationaliteiten werden afgekondigd.

De autoriteiten van de Emiraten hebben de opschorting niet officieel naar buiten gebracht die komt nadat de VAE voor het eerst in de geschiedenis Israëlische toeristen verwelkomt, de coronavirus pandemie in de hele regio stijgt en degenen die op zoek zijn naar werk in de federatie van zeven sjeikdomeinen hun toeristenvisum steeds langer overschreiden te midden van een reeks bedrijfssluitingen en ontslagen.

Onder verwijzing naar een bevel van de immigratieautoriteiten van het land, werd aangekondigd dat bedrijven die actief zijn in de luchthavenvrije zone van Dubai “tot nader order” geen nieuwe visa zullen krijgen voor werk, lange en korte termijnbezoeken uit landen als Afghanistan, Pakistan, Iran, Jemen , Syrië, Libië, Irak en Tunesië, zonder dat hiervoor een een reden werd geven. Degenen die al een visum hebben, zouden er niet door worden beïnvloed.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken maakte afgelopen maandag bekend dat Israël en de VAE overeenstemming hebben bereikt over een plan dat Israëli’s in staat zal stellen naar de Golfstaten te reizen nog voordat een wederzijds visumvrijstellingsprogramma van kracht wordt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)