De meest populaire kindernamen in 2019 in Israël

Babyboom: Shaare Zedek ziet vijf tweelingparen op dezelfde dag geboren. Foto Shaare Zedek Medical Center

Het Israel Central Bureau of Statistics heeft de afgelopen week bekend gemaakt dat in 2019 de meest populaire namen die in Israël aan pasgeboren kinderen werden gegeven David, Tamar, Mohammed en Maryam, waren.

De meest populaire naam die in Israël in het algemeen en onder islamitische Israëli’s in het bijzonder werd gegeven, was Mohammed, 2598 babyjongens kregen die naam, hoewel dit jaar een daling in het aantal jongens met de naam te zien was.

Van de nieuw geboren moslimmeisjes kregen 541 de naam Maryam.

Voor het tweede jaar op rij was David de meest populaire naam die werd gegeven aan net geboren joodse jongetjes, want 1.488 pasgeboren jongens kregen die naam terwijl 1.341 jongetjes de naam Ariel kregen.

Onder Joodse meisjes was de naam Tamar voor het vierde jaar op rij favoriet, met 1.233 babymeisjes die de naam kregen, gevolgd door Maya met 1.208 pasgeborenen met die naam.

Onder christelijke Israëli’s waren de top vijf jongensnamen Charbel, Elias, Joud, Majed en Josef. De top vijf meisjesnamen onder christelijke Israëlis waren Marya, Mila Tia, Lin en Jouri.

Onder de Druzen Israëli’s waren de meest populaire jongensnamen Adam, Ian, Joud, Sulaiman en Amir. Onder Druze meisjes waren de meest populaire namen Jouri, Lin en Mila.

Namen die aan zowel jongens als aan meisjes werden gegeven, waren onder Joodse Israëlis onder andere Ariel, Omer, Noam, Ori, Elya en Hallel en Nur, Joud en Malik onder islamitische Israëli’s.

De namen Josef, Adam en Amir werden gedeeld door zowel Joodse als Druzen baby’s en Lian, Alin en Mor werden gedeeld door Joodse, Moslim en Druzen baby’s.

De naam Moshe kwam het meest voor in de laagste sociaaleconomische sector, terwijl de naam David veel voorkwam in de middenklasse en hoger. De naam Lavi en Eitan kwam het meest voor bij de hogere klasse in Israël.

De naam Sarah kwam het meest voor in de laagste sociaaleconomische terwijl Noar het meest voorkwam in de middenklasse. Adelle kwam het meest voor in hogere middenklasse en de naam Maya kwam weer het meest voor in de hogere klasse.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!