Duizenden demonstreerden tegen Netanyahu; tv maakte bekend dat hij geen belasting betaalt

Demonstranten in Tel Aviv . Screenshot Twitter

Opnieuw demonstreerden zaterdagavond in heel Israël duizenden tegen premier Netanyahu, waarbij de grootste demonstraties in Jeruzalem en Tel Aviv plaatsvonden. Zoals de laatste weken het geval, werd er meer gewelddadige incidenten gemeld waarbij Netanyahu aanhangers demonstranten aanvielen. Channel 13 tv maakt zaterdagavond bekend dat premier Netanyahu belastingvrijstelling heeft gevraagd en gekregen, terwijl alle onderhoudskosten voor zijn privé woning in Ceasarea en al het eten wat daar wordt genuttigd door de staat wordt betaald hetgeen bij wet is niet is toegestaan.

Zaterdagavond vonden zoals de laatste maanden gebruikelijk, door het gehele land demonstraties tegen premier Netanyahu plaats, waarbij duizenden mensen op bruggen, rotondes, straten en verkeersknooppunten tegen zijn beleid demonstreerden.

De grootste demonstraties vonden ook nu weer in Jeruzalem en Tel Aviv plaats, waarbij in laatst genoemde plaats ook de moord op Yitzhak Rabin, nu 25 jaar geleden werd herdacht.

Er werden verschillende aanvallen op demonstranten door Netanyahu aanhangers gemeld. Zo werden in Hod Hasharon bij Tel Aviv demonstranten gewelddadig aangevallen door inzittenden van een auto. Er viel hier een gewonde die in het ziekenhuis aan zijn verwondingen werd behandeld.

In de buurt van de residentie van de premier hadden zich voor de 19e week weer duizenden demonstranten verzameld om zijn aftreden te eisen. Demonstranten marcheerden door de stad alvorens bij elkaar te komen op Paris square, vlakbij de residentie van Netanyahu.

In Tel Aviv werden demonstraties gehouden op het Rabin plein en op en rond Rotschild Boulevard. Ook hier werden demonstranten aangevallen door Netanyahu aanhangers.

De beroemde actrice Orna Banai sprak tijdens demonstratie op het Rabin plein met tranen in haar ogen.

Ze zei daarbij o.a. : “Yitzhak, er is geen dag dat we je niet missen. Wat een verlies. Hoe ze je hebben vermoord en er voordeel uit hebben gehaald. Vijfentwintig jaar later staat dezelfde man (Netanyahu) nog steeds op het balkon en is nooit meer weggegaan. Opruiing en verdeeldheid is de onderneming van zijn leven,”zei Banai. “Op de sterfdag van Rabin koos Bibi ervoor om alleen over zichzelf te praten en moordbedreigingen tegen zichzelf en zijn familie te verzinnen, waar de linkse anarchisten, waarmee hij ons de demonstranten bedoelde, schuldig aan zijn “, zei ze verwijzend naar vorige week toen Netanyahu zei dat zijn leven dagelijks in gevaar is , maar dat de bedreigingen niet serieus worden genomen.”

In Caesarea verzamelden zich zo’n 300 demonstranten bij de ingang van de straat waar Netanyahu’s privéwoning zich bevindt.

Ondertussen maakte Channel 13 bekend dat premier Netanyahu naar verluidt voor elkaar gekregen dat alle uitgaven die hij in zijn privéwoning in Caesarea maakt, verband houden met het vervullen van zijn taken als premier van Israël, en dat hij daarom vrijgesteld is van het betalen van belasting daarover.

Ook het voedsel wat in zijn privé woning wordt genuttigd is voor rekening van de staat, zo ook reparaties aan zijn privé woning, zoals aan rolluiken en ramen en deuren. Naar verluidt geeft dit hem een extra inkomen van ca. 200.000 Shekel ( 50.000 euro) per jaar.

Het kabinet van de premier zei dat alle uitgaven waren goedgekeurd door de accountant en juridisch adviseur van de premier.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!