Israël zal weer zakenmensen uit ‘groene landen’ toelaten

Ben Gurion Airport. Screenshot YouTube

Het algemene verbod voor buitenlanders om Israël binnen te komen, dat in maart werd ingevoerd vanwege de Covid-19-pandemie, zal worden versoepelt. Zakenmensen met een speciale vergunningen die naar Israël komen vanuit “groene” lage infectielanden, zal weer worden toegestaan, aldus het ministerie van Economie en Industrie, meldt het financiële dagblad Globes.

In de afgelopen maanden mochten alleen buitenlanders die geen Israëlisch paspoort bezitten met een speciale vergunning Israël binnen komen, bijvoorbeeld diegenen die voor een speciale familie gebeurtenis, zoals een begrafenis, naar Israël moesten reizen, studenten, medische toeristen, sportteams die in Europese competities spelen en diplomaten.

Maar nu zullen ook zakelijke reizigers uit groene landen toegang tot het land krijgen als onderdeel van een plan dat is opgesteld tussen de ministeries van Economie en Industrie, het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Autoriteit voor Bevolking en Immigratie van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Die zakenmensen die Israël mogen binnenkomen, hebben geen negatieve Covid-19-test nodig en hoeven niet in quarantaine. Bezoekers die zaken willen doen in Israël, krijgen maximaal zeven dagen toegang tot het land.

“Toegang tot Israël zal alleen mogelijk zijn voor bezoekers die een bijdrage leveren aan Israëlische bedrijven of die van vitaal belang zijn voor de economie en alleen in situaties waarin het niet mogelijk is om virtuele vergaderingen te houden. Dit om het goed blijven functioneren van Israëlische bedrijven mogelijk te maken en om schade aan hen of de economie tijdens de coronavirus-pandemie te voorkomen..” zei het ministerie van Economie en Industrie.

Bezoekers die Israël mogen binnenkomen, zijn alleen degenen die niet in een rood hoog besmettingsland zijn geweest voorafgaand aan hun vlucht naar Israël. Bezoekers die met een aansluitende vlucht via een rood hoog besmettingsland naar Israël reizen, kunnen Israël binnenkomen op voorwaarde dat ze kunnen aantonen dat ze minder dan 12 uur op die luchthaven waren en die luchthaven niet hebben verlaten (bijvoorbeeld mensen die via Turkije naar Israël komen).

Om een ​​vergunning te krijgen om Israël te bezoeken, moet de ondernemer een online formulier invullen en een uitnodiging van het te bezoeken Israëlisch bedrijf bijvoegen, dat ook moet worden aangevraagd bij het Ministerie van Economie en Industrie. Verzoeken worden in overweging genomen en goedkeuringen worden afgegeven, indien van toepassing.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!