Eerste 2 Israëlische vrijwilligers ingeënt met nieuw vaccin tegen het coronavirus

Anar Ottolenghi, 34, wordt ingeënt. Foto Hadassah Ein Kerem

Zondag zijn de eerste twee Israëlische vrijwilligers ingeënt met het Israëlische vaccin tegen het coronavirus. Anar Ottolenghi, 34, een inwoner van Moshav Tlalim in het zuiden van Israël, werd ingeënt in het Hadassah Medical Center en Segev Harel, 26, van Kfar Yonah in het Sheba Medical Center.

Het vaccin is ontwikkeld door het Israel Institute for Biological Research onder de naam “Brilife”.

“Ik voel me goed”, zei Ottolenghi,een doctoraatsstudent in immunologie aan de Ben-Gurion University, opgewonden. Ik wil zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om mee te doen aan het experiment om de hele Israëlische bevolking te helpen.”

In een interview met Ynet vorige week zei Harel dat hij deelneemt aan het proces omdat “er een wereldwijde pandemie is die het leven invalideert en ik de kans heb om te helpen. Ik ben een jonge en gezonde man en ik denk dat mensen zoals ik moeten helpen, zodat we hier overheen kunnen komen. Als dat het minste is dat ik kan geven om van dit virus af te komen, waarom dan niet? “

Segev Harel wordt ingeënt . Foto Sheba / ministerie van Defensie

Zondag markeert de start van de fase I-proef bij mensen, die zal worden uitgevoerd op 80 gezonde vrijwilligers tussen de 18 en 55 jaar. Elke vrijwilliger zal gedurende drie weken worden gecontroleerd om te bepalen of er bijwerkingen zijn die worden veroorzaakt door het vaccin. Onderzoekers gaan ook kijken of vrijwilligers antistoffen ontwikkelen tegen coronavirus, wat leidt tot immuniteit.

Na deze groep volgt begin december een groep van 960 vrijwilligers en in maart/april een groep van 30.000 vrijwilligers.

Als alles volgens plan verloopt zal de gehele Israëlische bevolking vanaf juni 2021 met het vaccin worden ingeënt

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!