Goud voor Israëlische turnster Linoy Ashram op Europese kampioenschappen (video)

Linoy Ashram tijdens haar uitvoering. Screenshot YouTube

Twee dagen nadat het Israëlische ritmische gymnastiekteam het goud pakte in de categorie allround won de Israëlische ritmische turnster Linoy Ashram goud op de Europese kampioenschappen in Kiev.

Ashram versloeg met minimaal verschil haar Wit-Russische concurrent Alina Harnasko om de allround titel mee naar huis te nemen, met een totaalscore van 100,9.

Ashram heeft de afgelopen jaren talloze medailles gewonnen en wordt gezien als een van de grootste verwachtingen van het land op de Olympische Spelen in Tokio, die van 2020 tot 2021 werd uitgesteld vanwege de coronapandemie.

Ashram, 21, heeft de afgelopen jaren meer dan een dozijn medailles gewonnen op wereldkampioenschappen. Alle andere Israëlische ritmische gymnasten in de geschiedenis hebben er samen drie gewonnen.

In augustus 2018 won Ashram twee gouden en een bronzen medaille op de Ritmische Gymnastiek World Challenge Cup, waarmee zij een wereldrecord vestigde in het clubevenement. Een maand later eindigde ze als tweede op de wereldkampioenschappen, de beste prestatie ooit van een Israëlische turnster.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)