Samenwerkingsovereenkomst El AL en Etihad Airlines

Ter illustratie. Foto El Al

De Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al Israel Airlines en Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van Abu Dhabi en na Emirates de op een na grootste luchtvaartmaatschappij in de VAE, hebben een memorandum van overeenstemming ondertekend voor brede samenwerking.

Zo is er een code-sharing-overeenkomst (waarbij twee luchtvaartmaatschappijen een vlucht delen die door een van hen wordt uitgevoerd), waardoor frequent flyer-punten kunnen worden verdiend en gebruikt in elkaars frequent flyer-clubs, en samenwerking op het gebied van onderhoud en vracht in Tel Aviv en Abu Dhabi.

Volgens de aankondiging van de luchtvaartmaatschappijen zullen niet alleen codeshare-diensten worden geïntroduceerd voor vluchten tussen Abu Dhabi en Tel Aviv, maar ook voor hun wereldwijde vluchtnetwerken. El Al heeft al code-sharing-overeenkomsten met verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Swiss, Iberia, Ethiopian Airlines, Qantas en Aeroflot.

De overeenkomst werd ‘virtueel’ ondertekend door Tony Douglas, Group Chief Executive Officer van Etihad Aviation Group, en Gonen Usishkin, Chief Executive Officer van EL AL Israel Airlines.

Volgens de aankondiging zullen de teams van de loyaliteitsprogramma’s van Etihad Guest en EL AL Matmid de wederzijdse voordeel mogelijkheden voor leden onderzoeken.

De bestemmingsmanagementteams van de luchtvaartmaatschappijen zullen ook samenwerken om wederzijds inkomend toerisme naar Abu Dhabi en Tel Aviv aan te moedigen. Noch El Al, noch Etihad maakt deel uit van een internationale luchtvaartalliantie waarbij loyaliteitsprogramma’s van luchtvaartmaatschappijen betrokken zijn, maar terwijl dit in het geval van El Al om politieke redenen is, voeren Etihad en Emirates onafhankelijke regelingen uit naar keuze.

Deze week maakte Etihad Airways het voornemen bekend om vanaf 28 maart 2021 dagelijkse vluchten tussen Abu Dhabi en Tel Aviv te starten, samenvallend met de paasvakantie. El Al heeft nog geen officiële startdatum aangekondigd voor diensten naar de VAE, hoewel het chartervluchten uitvoert. Israir zal op 2 december zijn dienst naar Dubai lanceren, terwijl de derde Israëlische luchtvaartmaatschappij, Arkia, dat twee weken later zal doen. Israir heeft toestemming aangevraagd om diensten aan te bieden tussen Dubai en Bahrein, met als doel gecombineerde reizen naar de twee landen aan te bieden. Israir lanceert zijn Bahrein-route op 31 januari 2021.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)