In Israël is een pilot gestart om snel testen op school mogelijk te maken

Israeli students at the Orot Etzion school in Efrat wear protective face masks as they return to school for the first time since the outbreak of the Coronavirus. 1st-3rd graders returned to school this morning, with keeping social distance inside of hte classrooms, wearing face masks (exempted for 1st graders) and showing off doctor’s notes at the entrance to assure they are healthy. May 3, 2020. Photo by Gershon Elinon/Flash90

Op de Gymnasia Herzliya Hebrew High School in Jerualem is zondag een speciaal proefprogramma gelanceerd waarmee leerlingen sneller dan gepland naar school kunnen terugkeren. Het programma “Veilig leven – Leren naast het coronavirus” werd opgezet door Dr. Gili Regev-Yochay, directeur van de Infectious Disease Epidemiology Unit in het Sheba Medical Center.

De eerste stap van het programma omvat het screenen van studenten en personeelsleden met een serologische test, die zal aantonen of ze ooit het virus hebben gehad en immuun zijn voor het oplopen van de ziekte, legt dr. Mayan Gilboa uit, een fellow bij de Infectious Disease Unit en een collega. van Regev-Yochay.

“Studenten die positief testen op antistoffen, krijgen een ‘groene kaart’,” zei ze. Daarna worden studenten en medewerkers drie keer per week gescreend met behulp van een snelle antigeentest om te bepalen of ze positief zijn voor coronavirus. “Met deze speciale test kunnen we ter plaatse resultaten behalen, in ongeveer 15 minuten”, zei Gilboa.

Hoewel het project in de eerste weken zal worden geleid door het Sheba Medical Center en ander medisch personeel, hebben de tests uiteindelijk geen medisch toezicht meer nodig, zei Gilboa. Daarom kunnen en zullen ze worden toegediend door schoolverpleegkundigen en studenten die vrijwilligerswerk doen bij Magen David Adom.

Als een persoon positief test op het coronavirus , dan moeten die persoon en iedereen die met hem of haar in contact is gekomen, volgens de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid, nog steeds in quarantaine gaan. Tijdens de quarantaine kunnen deze studenten en personeel naar de school komen en worden gescreend in een drive-in-faciliteit. Gilboa zei dat de reguliere tests het ministerie uiteindelijk in staat kunnen stellen om de quarantaine na minder dan 12 dagen te verlaten.

De pilot die zondag op het Gymnasia starte zal later in de week worden uitgebreid naar het Bikurim Youth Village. Er wordt ook verwacht dat een school in Taybeh en een religieus zionistische school later aan het programma zullen gaan deelnemen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!