Israëls eigen coronavaccin tegen de zomer beschikbaar

De eerste vrijwilliger wordt ingeënt . Foto Sheba

Het Israëlische vaccin tegen het coronavirus, met de naam Brilife, ontwikkeld door het Instituut voor Biologisch Onderzoek van het Ministerie van Defensie, zal tegen de zomer van 2021 voor iedereen beschikbaar zijn, volgens een bericht van het instituut van afgelopen vrijdag.

Er zijn nog geen bijwerkingen vastgesteld bij de eerste vrijwilligers die het vaccin hebben toegediend gekregen, aldus een bericht van Channel 12 van afgelopen vrijdag.

De eerste veiligheidstests van het in Israël gemaakte vaccin werden uitgevoerd op 80 gezonde proefpersonen van 18 tot 55 jaar in Sheba Medical Centrum in Tel Hashomer en het Hadassah ziekenhuis in Jeruzalem.

Het Biologisch Instituut heeft een faciliteit aangepast om zich voor te bereiden op grootschalige vaccinaties. Tot dusverre heeft het instituut 25.000 vaccindoses geproduceerd ter voorbereiding van de eerste en tweede fase van klinische onderzoeken.

Het instituut is ook al begonnen met de productie van in totaal 15 miljoen vaccins, ervan uitgaande dat alle testen zonder problemen zullen verlopen.

In december worden 1000 vrijwilligers met het vaccin ingeënt en als ook dat zonder problemen verloopt wordt in februari/maart het programma uitgebreid naar 30.000 vrijwilligers die met het nieuwe vaccin worden ingeënt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!