Kunstwerken in de Botanische Tuinen van Jeruzalem

Squirting cumcumber. Sigalit Landau

Bekende kunstenaars stellen hun werken ten toon in de Botanische Tuinen van Jeruzalem in een nieuwe tentoonstelling in dit stukje natuur in Jeruzalem.

De sculpturen zijn in een cirkelvormige route door de tuinen geplaatst en er is ook een virtuele rondleiding die is ontworpen voor wie niet kan komen.

Daarnaast biedt de tuin activiteiten en rondleidingen die verband houden met de tentoonstelling, allemaal beschikbaar via de speciale website die is gemaakt voor Returning to Nature.

Ancient Bird. Moshe Roas

Returning to Nature omvat 16 sculpturen van de Israëlische kunstenaars Kadishman en Dani Karavan, Tsibi Geva, Yehudit Sasportas, Sigalit Landau, Ella Littwitz, Yaara Zah en Saher Miari.

Menashe Kadishman-sculptuur ‘Segments II’ te zien in de Botanische Tuinen van Jeruzalem als onderdeel van de tentoonstelling Returning to Nature tot eind november 2020 (Courtesy Jerusalem Botanical Gardens)

Het is een reactie op het gebrek aan kunst en cultuur dat momenteel beschikbaar is vanwege de coronaviruspandemie, zei Hadas Maor, die de tentoonstelling samenstelde. “We keren terug naar de natuur en open ruimtes, maar we kunnen nog steeds niet naar musea en galerieën gaan”, zei ze.

Voor de tuin werden twee werken gemaakt: een geluidsinstallatie van Maya Dunietz die reageert op het geruis en stemmen van de tuin, en een hoofdstuk uit het Liquid Desert-project van Yehudit Sasportas, waarvan een deel in januari 2019 in Duitsland werd getoond.

Cocoon. Yaara Zach

Het doel was om iconische werken en werken van nieuwe kunstenaars te combineren, de tentoonstelling samen te stellen op basis van bestaande werken uit musea, privécollecties en galerijen, en nieuwe werken in opdracht te geven van kunstenaars, met name degenen die in relatie tot de natuur werken, zei Maor.

Het eindresultaat is zo goed als elke ervaring die men kan hebben in een museum, zei Maor, opmerkend dat dit de eerste keer was dat ze een tentoonstelling in de natuur samenstelde.

“We verwachten dat Israëli’s, Jeruzalemieten en de kunstgemeenschap uit binnen-en buitenland, dit komen bekijken, omdat ze de ruimte kennen en weten wat ze kunnen verwachten in de tuinen”, zei Rendell. “Het is een kans om een ​​wandeling in het park te maken en iets nieuws te zien.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)