Maccabi Haifa naar Abu Dhabi voor ‘Game of Peace’ voetbalwedstrijd

Foto Maccabi Haifa

Maccabi Haifa FC kondigde zondag een samenwerkingsovereenkomst aan met Al-Ain FC uit de Verenigde Arabische Emiraten. De verwachting is dat de twee teams elkaar ontmoeten voor een vriendschappelijke wedstrijd in Abu Dhabi.

Maccabi Haifa-eigenaar Yaakov Shachar kondigde de uitnodiging aan en zei “Ik ben blij u te kunnen meedelen dat onze club is uitgenodigd voor een vriendschappelijke voetbalwedstrijd genaamd ‘Game of Peace’ in Abu Dhabi”.

Hij voegde daaraan toe dat “We hen hebben laten weten dat we graag tegen hen zullen spelen in Abu Dhabi en we hebben ze ook voor een wedstrijd in onze stad, Haifa, uitgenodigd. Hun positieve en blije reactie is zojuist ontvangen en de datum voor de eerste wedstrijd wordt later bepaald, waarbij rekening wordt gehouden met de spelschema’s van beide clubs.”

Shachar zei ook dat hij altijd geloofde dat het mogelijk was om vriendschappelijke relaties te ontwikkelen door middel van sport. “We zullen binnen een paar dagen een memorandum van overeenstemming tussen de twee clubs ondertekenen om een ​​relatie op te bouwen waarbij zowel op sportief als op zakelijk gebied zal worden samengewerkt.”

De Nederlandse spits Yanic Wildschut speelt sinds 2019 bij Maccabi Haifa.

Foto Al-Ain voetbalclub

Al-Ain is het meest gedecoreerde team in de geschiedenis van de VAE en heeft 13 keer het lokale kampioenschap gewonnen en vijf keer de Super Cup. In 2018 bereikte het team de finale van de World Cup voor clubs, waar het verloor van Europees kampioen Real Madrid.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)