Nieuw innovatie centrum voor gezondheid van vrouwen in Sheba Medical Center

Het moederschaps- en vrouwengezondheidscentrum van Sheba Medical Center. Foto: Sheba Medical Center

Het kan binnenkort de norm zijn om beoordeling van een foetus of follow-up van zwangerschapsdiabetes uit te voeren en zelfs de hartslag van een baby tijdens weeën te volgen door middel van nieuwe telegeneeskunde en digitale gezondheidsproducten die worden ontwikkeld in het ‘Women’s Health Innovation Center’ van Sheba Medical Centrum in het Tel Hashomer-ziekenhuis buiten Tel Aviv.

Het baanbrekende femtech-centrum (vrouwelijke technologie), onder auspiciën van het ARC (Accelerate Redesign Collaborate) Innovation Center , werd oorspronkelijk opgericht om de veiligheid van patiënten en artsen te bevorderen tijdens COVID-19. Maar directeur Dr. Avi Tsur, verloskundige-gynaecoloogexpert voor risicovolle zwangerschappen bij het Josef Buchmann Gynaecologie- en Kraamcentrum in Sheba, zegt dat de voortdurende doorbraken op het gebied van telegeneeskunde zeker routine zullen worden voor gezondheidsprocedures voor vrouwen.

“Er kwamen maar een paar goede dingen uit de COVID-19-verspreiding”, vertelde Dr. Tsur aan NoCamels,” en een daarvan is beslist zorg op afstand. Zelfs nadat COVID-19 is afgelopen, zullen we niet terugkeren naar de dingen die we vroeger deden. Nu we weten dat we veel van onze patiënten thuis kunnen behandelen, zullen we nooit meer hun tijd verspillen door ze naar het ziekenhuis te laten komen en waar ze mogelijk geïnfecteerd kunnen worden.”

Het Women’s Health Innovation Center is bezig met tal van pilotstudies om de manier waarop de medische wereld omgaat met risicovolle zwangerschappen, postpartum follow-up, anticonceptie, IVF, gynaecologische oncologie en andere medische beoordelingen te veranderen.

“Vanwege COVID-19 hebben we deze extra inspanning geleverd om een ​​nieuw paradigma voor medische zorg op afstand te ontwikkelen”, zegt Tsur.

Het ARC Innovation Center werkt samen met startups in de digitale gezondheidszorg om nieuwe technologieën en oplossingen te ontwikkelen om medische uitdagingen op te lossen. De clinici van het Women’s Health Innovation Center werken samen met technische experts op het gebied van kunstmatige intelligentie, precisiegeneeskunde en telegeneeskunde om oplossingen en betere gezondheidsprocedures voor vrouwen te vinden.

Er worden nu tal van nieuwe ontwikkelingen gecreëerd voor specifieke scenario’s – met als doel deze aan te passen aan verschillende disciplines op het gebied van de gezondheid van vrouwen, in Israël en daarbuiten.

Dr. Avi Tsur en het ARC-innovatieteam. Foto Sheba Medical Center

Zo vertelde Tsur over nieuwe manieren die nu worden getest om vrouwen met risicovolle zwangerschappen in staat te stellen thuis te blijven en zichzelf in de gaten te houden.

“Bewaking op afstand van vitale functies, bloedbeeld en glucose, foetale monitoring en echografische evaluatie verminderen allemaal de noodzaak voor hoog-risico en post-date zwangere vrouwen om persoonlijk naar de kliniek te gaan, terwijl de situatie voortdurend wordt beoordeeld door AI-methoden of door een verloskundige die online is ”, zegt Tsur.

Hij zegt ook dat het ziekenhuis een app ontwikkelt waarmee vrouwen met zwangerschapsdiabetes zichzelf kunnen beoordelen in “slechts 30 minuten in plaats van een hele ochtend in het ziekenhuis door te brengen”.

Maar er is ook een pilotstudie aan de gang die telegeneeskunde gebruikt om vrouwen ongeveer acht uur na de bevalling te ontslaan, in plaats van ze gedurende de typische 36-48 uur in het ziekenhuis te houden.

Tsur zegt dat zijn collega’s na COVID-19 nog wel eens verrast zijn door de nieuwe ideeën over hoe ze betere digitale medische zorg kunnen bieden.

“Toen we een aantal ideeën voor het eerst presenteerden, waren ze verrast. Hoe is dit mogelijk? Hoe kan een vrouw een echo bij zichzelf maken? Wanneer ontvangen we de beeldvorming? Zelfs met mijn motivatie, denk ik zelfs aan sommige van deze dingen als: ‘hoe is dit mogelijk”, zegt hij.

Maar COVID-19 heeft hindernissen uit de weg geruimd en verreikende mogelijke pertinente oplossingen gecreëerd uit het schijnbaar onmogelijke.

Het is om die reden dat het Women’s Health Innovation Center het delen van beelden tussen artsen mogelijk maakt. Een verloskundige die bijvoorbeeld een echografie in één faciliteit uitvoert, kan de beeldvorming in realtime online delen en contact opnemen met vooraanstaande experts over de hele wereld voor begeleiding.

Tsur zegt dat hij gemengde gevoelens heeft over het op afstand behandelen van patiënten, maar dat het de enige echte missie blijft om patiënten de beste behandeling te bieden.

“Telegeneeskunde zorgt voor nieuwe uitdagingen omdat een deel van onze huidige klinische vaardigheid afhankelijk is van het feit dat we in dezelfde kamer zijn als de patiënt. Ik denk dat we de nieuwe technologie moeten gebruiken om de bijkomende nadelen te overwinnen ”, zegt hij. “Het is duidelijk dat we nooit compromissen sluiten. Telemedicine is bedoeld om de behandeling te verbeteren; wanneer dat nodig is, zetten we een telegeneeskunde bezoek om in een echt bezoek. “

Telegeneeskunde is inderdaad bedoeld om de zorg en klinische beslissingen te versterken. 

“Als we de wereld willen helpen, dan moeten we laten zien dat ze de mogelijkheid heeft om op andere plaatsen te werken,” zegt hij tegen NoCamels. 

Om dat te laten zien, zegt Tsur – die onlangs terugkeerde naar Israël na drie jaar in het Stanford Medical Center in Californië te hebben doorgebracht als gastonderzoeker en klinische fellow – dat binnenlandse en wereldwijde samenwerkingen de sleutel zijn tot het creëren van een nieuw paradigma in de femtech-sector. 

“Onze kracht is het begrijpen van de klinische behoeften om specifiek aan de klinische aandachtspunten te voldoen. Al onze projecten worden geleid door vooraanstaande clinici in het veld die graag gebruik willen maken van innovatieve technologieën om hun klinische behandeling te verbeteren ”, zegt Tsur. “Ons vermogen om samen te werken met Stanford, University of Texas en UCSF, evenals met andere plaatsen in de wereld, stelt ons in staat om onze modellen te ontwikkelen en te valideren om voor de algemene bevolking te werken. Dat is belangrijk.” 

Eind oktober kondigde Holy Name Medical Center in Teaneck, NJ, een samenwerking aan met Sheba Medical Center om nieuwe telegeneeskunde en digitale gezondheidsproducten en -technologieën te creëren, volgens een bericht in de Times of Israel .

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)