Palestijnse Autoriteit betaalde terroristen die Israëlische kinderen vermoorden € 313.830

Het is bekend dat de leiders van de Palestijnse Autoriteit (PA) terroristen die Israëli’s vermoorden royaal betalen. Ook in het geval van de terrorist die op 10 november 2002 een moeder en haar twee jonge kinderen vermoorde, zorgde de leiders van de PA dat hij royaal voor zijn moordpartij werd beloond.

Op 10 november 2002 werden vijf Israëli’s in Kibbutz Metzer op brute wijze vermoord door de Palestijnse terrorist Sarhan Sarhan.

Onder de vermoorden waren Revital Ohayun en haar twee jonge kinderen, de vijfjarige Matan en de vierjarige Noam.

Sarhan werd door Muhammad Naifeh ‘Abu Rabia’, een terrorist die lid is van de Fatah-partij van Abbas, gestuurd om de brute moordpartij uit te voeren.

De moordpartij in Kibbutz Metzer was niet de eerste aanval die in opdracht van van Naifeh werd uitgevoerd. Slechts 11 dagen eerder, op 30 oktober 2002, werd een andere terrorist, Tarek Abu Safaqa, Door Naifeh er op uitgestuurd een soortgelijke aanval uit te voeren in de Israëlische stad Hirmesh. Daar werden onder andere Linoy Sarusi en Haddas Turgeman, beiden 14 jaar oud op brute wijze afgeslacht.

Naifeh werd voor zijn betrokkenheid bij deze en andere aanslagen, veroordeeld tot 13 opeenvolgende levenslange gevangenisstraffen.

Abu Safaqa werd gedood toen hij probeerde de plaats van de Hirmesh-aanval te ontvluchten. Sarhan werd gedood in een vuurgevecht met Israëlische veiligheidstroepen die in oktober 2003 probeerden hem te arresteren.

In plaats van de gevangengenomen en dode terroristen (in PA-terminologie zogenaamde “Martelaren”) en hun acties aan de kaak te stellen, beschouwt de PA-leiding hen als de soldaten van de PA, die de “beste” van het Palestijnse volk zijn.

Zoals het hoofd van de door de PA gefinancierde Commissie voor Gevangenenzaken, Qadri Abu Bakr, duidelijk maakte:

“Deze martelaren en gevangenen zijn de beste van ons volk.”   
[Officiële PA-tv, 26 oktober 2020]

Verwijzend naar de gevangengenomen en dode terroristen als ‘soldaten’ van de PA, betoogde de vicepremier van de PA en woordvoerder van de voorzitter van PA, Nabil Abu Rudeina, dat Israël geen reden heeft om bezwaar te maken tegen de PA-betalingen omdat de PA dit aan hen verschuldigd is omdat ze handelden op bevel van de PA:

“Het is onmogelijk om een soldaat de oorlog in te sturen en dan niet voor zijn gezin te zorgen. We hebben het over iemand die namens ons handelt en orders van ons ontvangt“.
[Publieke Omroep KAN (Israël), 16 april 2019]

Ook de PA-premier Muhammad Shtayyeh verwerpt de eis dat de PA stopt met het belonen van de terroristen en stelde:

“Als we het ermee eens zijn, zal er een politiek gevolg zijn voor onze kinderen in de gevangenissen, in de zin dat we het erover eens zijn dat ze een terreurdaad hebben gepleegd, en we zullen hier niet mee akkoord gaan … Als we hiermee akkoord gaan, zal de PA zijn onderworpen aan rechtszaken bij de Israëlische, internationale en Amerikaanse rechtbanken voor het financieren van terreur. Als we hiermee akkoord gaan, betalen we de families van de martelaren en de gevangenen via de banken; daarom kan Israël of wie het ook vertegenwoordigt, alle Palestijnse banken voor de rechter dagen.”
[Officiële PA-tv, 26 oktober 2020]

Als onderdeel van het terreurbeloningsbeleid, vaak het “Pay-for-Slay-beleid” van de PA genoemd, betaalt de PA onder meer maandelijkse salarissen aan gevangengenomen terroristen en toelagen aan de families van overleden terroristen.

De betaling van de salarissen aan de terroristische gevangenen is vastgelegd in de PA-wet van 2004 inzake gevangenen en vrijgelaten gevangenen.

De huidige loonschaal van de PA voor de terroristische gevangenen werd in 2010 vastgesteld door Abbas.

Sinds zijn arrestatie in november 2002 heeft de PA Naifeh niet minder dan 892.200 Shekel (€ 223.650) betaald als beloning voor het feit dat hij een massamoordenaar was. Elke maand betaalt de PA hem nog eens 7.400 Shekel (7.000 Shekel basissalaris plus aanvullingen voor het feit dat hij getrouwd en 2 kinderen heeft)( €1.855) . Naarmate hij meer tijd in de gevangenis doorbrengt, groeit het salaris dat de PA aan Naifeh betaalt en zal uiteindelijk 12.400 Shekel (€ 3.109) per maand bedragen – een salaris dat gelijk is aan dat van een minister in de PA-regering.

De maandelijkse toelagen aan de families van overleden terroristen worden betaald door het PLO Instituut voor de Martelaren en de Gewonden, dat zijn volledige budget van de PA ontvangt. De salarisschaal voor de vergoedingen die aan de families van de overleden terroristen worden betaald, werd in 2013 door Abbas vastgesteld.

Als beloning voor het vermoorden van Joden heeft de PA de familie van “Martelaar” Abu Safaqa 199.000 Shekel betaald (€ 49.874), terwijl de familie van “Martelaar” Sarhan 197.600 Shekel (€ 50.025) heeft ontvangen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)