In Israël stijgt het aantal coronabesmettingen weer

Ter iilustratie. Fo0to MDA

Het aantal dagelijkse besmettingen met het coronavirus is langzaam weer aan het stijgen. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het ministerie van Volksgezondheid in Jeruzalem.

Waar dit cijfer de afgelopen zes dagen schommelde tussen 500- 600 per dag, maakte het ministerie bekend dat woensdag het aantal nieuwe besmettingen 734 bedroeg.

Van de 38.722 testresultaten die woensdag werden uitgevoerd, was 1,9 procent positief, iets meer dan de 1,6% van de 40.384 testen op dinsdag.

Er zijn totaal 8.105 ‘actieve’ coronagevallen, 305 Israeli’s in ernstige toestand en 131 van hen zijn aangesloten op beademingsapparatuur.

Het totaal aantal mensen dat aan COVID-19 in Israël is overleden staat nu op 2.700, een relatief laag overlijdenspercentage.

Sinds het begin van de uitbraak eerder dit jaar is bij 321.684 mensen in Israël COVID-19 vastgesteld.

Woensdag vertelde minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein tegen Army Radio, het populaire radiostation van het Israëlische leger, dat de regering een avondklok overweegt in te stellen als een manier om het aantal nieuwe dagelijkse virusgevallen terug te dringen, en dat er de komende dagen een beslissing over zal zal worden genomen.

De ingezette daling van de afgelopen weken is namelijk afgevlakt en vertoont nu weer een lichtstijging, na onder andere de opening van straatwinkels en start van schoolklassen tot klas 2.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)