President Rivlin neemt voor de laatste keer deel aan de olijvenoogst in de tuin van zijn residentie

President Rivlin tijdens de olijvenoogst. Foto Haim Zach (GPO)

Voor de laatste keer heeft president Rivlin deelgenomen aan de olijvenoogst tijdens zijn presidentschap in de tuinen van Beit HaNasi, hij deed dat samen met studenten van de Joint Israeli Leadership Academy. Begin juni 2021 treedt president Rivlin af om dat dan zijn 7-jarige termijn als president er op zit.

De Joint Israeli Leadership Academy is opgericht door de World Zionist Organization, Maaseh en de Joint Israeli Leadership NGO. Studenten uit alle delen van de Israëlische samenleving, met name uit de sociaaleconomische periferieën van het land: joden, Arabieren, druzen, seculier, religieus, veteraan en nieuwe immigranten. De olijven die uit de tuinen worden geperst om de olijfolie produceren voor bezoekers van Beit HaNasi.

<em>Foto Haim Zach (GPO)</em>

“Sinds het begin van de coronaviruspandemie hebben we hier in Beit HaNasi maar heel weinig bezoekers ontvangen. Uw bezoek om de olijven te plukken is hartverwarmend” zei de president. “Het is zo fijn om hier bij jullie in de open lucht te zijn en op het land te werken. Tijdens de corona pandemie hebben we ons gerealiseerd hoeveel we buiten in de open lucht moeten zijn. Het is moeilijk om alleen opgesloten te zitten, omringd door vier muren. “

De president zei tegen de studenten van de Joint Israeli Leadership Academy: “Er is niets dat ons zo samenbrengt als de olijven. Het is een symbool van vrede, maar om vrede tussen ons te kunnen hebben, moeten we eerst vertrouwen opbouwen. Het is het beste als we samenwonen. jullie zijn onze toekomst, onze hoop. Als ik jullie zie, ben ik enorm trots op onze jonge mensen. Ik hoop dat jullie nieuwe normen voor partnerschap en samenwerking creëren “

<em>Foto Haim Zach (GPO)</em>

Dror Morag, hoofd van de afdeling Zionist Enterprises van WZO en een van de oprichters van het programma zei: “We zijn trots dat de president de Joint Israeli Leadership Academy heeft uitgekozen om deel uit te maken van het Israeli Hope-programma. Ik zie de Academie als de vervulling van de visie van Joods-Arabisch partnerschap die zal leiden tot een samenleving waar we trots op zijn, waar alle burgers van de staat Israël gelijk zijn en op deze manier zullen we een deel van Herzl’s visie van zijn een modelmaatschappij. “

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)