Nieuw Israëlisch programma voor jonge Israëlische en Indonesische ondernemers

Indonesië is een van de weinige landen waar Israël geen diplomatieke betrekkingen mee onderhoudt, desondanks gaat in 2021 een nieuw programma van start waarbij jonge Israëlische en Indonesische ondernemers er elkaar online kunnen ontmoeten.

Het programma is een initiatief van het Israel-Asia Center, een non-profit die aankomende leiders in Israël en Azië samenbrengt voor een gedeelde toekomst.

Het Israel-Indonesia Futures Program is bedoeld om het enorme potentieel in het vierde meest dichtbevolkte land ter wereld en de grootste economie van Zuidoost-Azië te helpen zegt medeoprichter en uitvoerend directeur van het centrum Rebecca Zeffert.

Zeffert richtte in 2011 het Israel-Asia Center op met als missie de Israëlische en Aziatische leiders van morgen samen te brengen en de banden tussen Israël en Aziatische landen te versterken. Het centrum beheert een aantal programma’s en heeft de afgelopen negen jaar samengewerkt met tientallen jonge leiders uit 14 verschillende landen in Azië, waaronder China, Hong Kong, de Filipijnen, Vietnam, India, Nepal, Mongolië, Taiwan, Japan, Zuid-Korea. en Singapore.

Indonesië zal naar verwachting in 2030 de op vier na grootste economie ter wereld worden maar er is momenteel minder dan 500 miljoen dollar aan bilaterale handel tussen de twee landen, inclusief handel via derden.

“Er bestaat een enorm onbenut potentieel – vooral tijdens dit post-COVID-19 tijdperk – om manieren te vinden om samen uitdagingen aan te gaan – in sleutelsectoren zoals gezondheid, voedselzekerheid en onderwijs”, zegt ze.

Het programma zal “een kans bieden om dit potentieel aan te boren voor opkomende leiders uit Israël en Indonesië om een ​​diep begrip te krijgen van elkaars landen en culturen, om praktische ervaring op te doen door met hun tegenhangers uit elk land te werken en het ontwikkelen van actieve werkrelaties en partnerschappen op langere termijn. “

Ook de coronapandemie heeft een rol gespeeld. Zeffert zegt dat, aangezien de programma’s van het centrum afhankelijk zijn van persoonlijke engagementen, de organisatie “een uitdagend maar fascinerend creatief denkproces onderging dat ons dwong om buiten onze normale grenzen te denken en om vooropgezette grenzen te verleggen.”

De uitdagingen waren groot, zegt ze, maar “het werd duidelijk dat dat ook de kansen waren. Ten eerste bood de snelle overgang van offline naar online evenementen en bijeenkomsten de mogelijkheid sprekers te betrekken die we niet hadden kunnen bereiken via persoonlijke programma’s ”, legt ze uit.

“We realiseerden ons ook dat deze zelfde overgang barrières wegnam – vooral tussen Israël en landen waarmee we geen diplomatieke banden hebben, en in dergelijke omstandigheden zouden online programma’s een gemakkelijke eerste stap zijn om elkaar te leren kennen en te overbruggen. die gaten, ”zegt Zeffert tegen NoCamels.

“Een van de belangrijkste voordelen van COVID is volgens mij dat we moeten streven naar een betere en duurzamere toekomst. Voor ons moest dit een belangrijk ankerpunt zijn van onze programma’s om vooruit te komen”, zegt Zeffert.

Alle teams krijgen begeleiding van zowel Israëlische als Indonesische mentoren en krijgen toegang tot startups, multinationals en sociale ondernemingen om hun oplossingen te ontwikkelen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)