President Rivlin ontving een delegatie van het coëxistentie centrum in Bahrein

President Rivlin met de delegatie uit Bahrein. Foto Mark Neyman (GPO)

President Reuven Rivlin ontving donderdag vertegenwoordigers van het King Hamad Global Center for Peaceful Coexistence in Bahrein in zijn residentie in Jeruzalem.

De delegatie werd geleid door een lid van de koninklijke familie, sjeik Khaled al-Khalifa Dubaij al-Khalifa, die voorzitter is van de raad van gouverneurs van het in 2018 opgerichte centrum. De bijeenkomst vond plaats slechts twee maanden nadat Israël en Bahrein diplomatieke betrekkingen hebben aangegaan.

“Zowel Israël als Bahrein waarderen godsdienstvrijheid en tolerantie, en zien de verschillende gemeenschappen waaruit hun samenlevingen bestaan ​​als een bron van kracht. Zoals Zijne Majesteit Koning Hamad zo mooi zei in zijn verklaring, moet religie een kracht zijn voor harmonie en samenwerking over de hele wereld. We mogen niet toestaan ​​dat religie een excuus is voor geweld ”, zei Rivlin tijdens de bijeenkomst.

De president voegde daar aan toe : “Mijn vader, prof. Yosef Yoel Rivlin, werkte om bruggen te bouwen tussen de kinderen van Abraham, onder meer door de koran te vertalen van het Arabisch naar het Hebreeuws. Ik ben blij zijn pad te volgen.”

De president bedankte het Koninkrijk Bahrein voor zijn steun aan de vrede, voor de steun die het geeft aan de joodse gemeenschap van het land en zijn standvastige standpunt tegen alle vormen van antisemitisme.

Aan het einde van de bijeenkomst overhandigden de leden van de delegatie de president een Hebreeuwse kopie van de verklaring van de koning van Bahrein uit 2017 ter ondersteuning van interreligieuze tolerantie en coëxistentie.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!