Israël heeft eerste MMR radars voor Iron Dome aan het Amerikaanse leger geleverd

Multi Mission Radar. Foto IAI

Israël heeft de eerste Multi-Mission Radars geleverd door ELTA Systems aan het Amerikaanse leger als onderdeel van de aanschaf van twee Iron Dome raketverdedigingsbatterijen. De MMR werd aan het Amerikaanse leger geleverd door de Israel Missile Defence Organization (IMDO), in het Directorate of Defense R&D (DDR & D), van het ministerie van Defensie.

In augustus 2019 kocht het Amerikaanse leger twee standaardbatterijen van Rafael Advanced Defense Systems, waaronder 12 lanceerinrichtingen, twee sensoren, twee kantelbeheercentra en 240 onderscheppingssystemen.

De batterijen bevatten ook de MMR-radars geproduceerd door ELTA, een dochter-onderneming van Israel Aerospace Industries, en een commando- en controlesysteem ontwikkeld door mPrest.

De symbolische levering van de Iron Dome aan het Amerikaanse leger. Foto Woordvoerder ministerie van Defensie

De eerste Iron Dome batterij werd op 30 september officieel overgedragen aan het Amerikaanse leger en de verwachting is dat de tweede batterij in het kader van de overeenkomst in de nabije toekomst zal worden geleverd.

De aankoop werd gedaan om te voorzien in de korte termijn behoeften van een Indirect Fire Protection Capability (IPC) totdat er een permanente oplossing voor het probleem is gevonden om manoeuvreertroepen op de grond het beste te beschermen tegen een steeds groter wordend scala aan luchtdreigingen, waaronder korte-afstandsbedreigingen. projectielen.

“De MMR-radar is operationeel in Israël en andere landen. We zijn er trots op onze meest geavanceerde systemen te kunnen leveren aan onze bondgenoten, het Amerikaanse leger ”, zei Yoav Tourgeman, IAI vice-president en CEO van ELTA. “De MMR-radar voorziet in een breed scala aan behoeften, door het lokaliseren en volgen van binnenkomende raketten en artilleriegranaten, en door een uitgebreide beoordeling van de situatie in de lucht te geven. De MMR-radar zal de militaire voorsprong van onze bondgenoten behouden.”

Multi Mission Radar. Foto IAI

De vraag naar mobiele, in de strijd bewezen MMR-systemen neemt toe. Met behulp van geavanceerde 3D Active Electronically Steered Array (AESA) antennetechnologie detecteren en onderscheppen de radars luchtbedreigingen terwijl ze tegelijkertijd het impactpunt in realtime berekenen, waardoor ze de keuze hebben om ze niet te onderscheppen als ze op open gebieden zijn gericht, of onderscheppen als ze op weg zijn richting civiele centra.

Het volledig mobiele systeem draagt ​​10 kg aan explosieven en kan inkomende luchtbedreigingen van een afstand van vier tot 70 km onderscheppen. De radars kunnen in meerdere gelijktijdige operaties worden gebruikt en kunnen voor snelle manoeuvreerdoeleinden op één voertuig worden vervoerd.

De MMR is op grote schaal ingezet en operationeel geïntegreerd door partners over de hele wereld, zei ELTA in een verklaring.

De Iron Dome, die is ontworpen om korteafstandsraketten neer te schieten, is een integraal onderdeel van Israëls meerlagige verdedigingsarray.

Het Arrow (Arrow-2 en Arrow-3) -systeem onderschept ballistische raketten buiten de atmosfeer van de aarde, en het David’s Sling-raketafweersysteem is ontworpen om tactische ballistische raketten en middellange tot lange afstandsraketten te onderscheppen, evenals afgevuurde kruisraketten op afstanden tussen 40 en 300 km.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!