Voetbalbonden van Israël en de Emiraten gaan samenwerken

Erez Halfon, voorzitter van de Israeli Professional Football League met de ondertekende MoU. Screenshot Channel 12

Opnieuw een mooi bericht dat helemaal past in de normalisatie tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten, de voetbalbonden van beide landen hebben een overeenkomst ondertekend om tot een nauwe samenwerking te komen. Dit is voor het eerst dat een dergelijke overeenkomst tussen Israël en een Arabische staat wordt ondertekend.

“De voorwaarden van de overeenkomst omvatten het houden van gezamenlijke workshops om manieren te bespreken om de marketing- en promotiekant van de voetbalcompetities in beide landen te ontwikkelen, naast het bijhouden van alles wat met sport en voetbal ontwikkelingstechnologie te maken heeft, evenals het ontwikkelen van het technische aspect in de voetbalsector, ”zei de UAE Pro League in een verklaring.

aldus Abdulla Naser al-Junaibi, voorzitter van de UAE Pro League tijdens de ondertekening. Screenshot Channel 12

De ondertekende overeenkomst,” zal bijdragen aan de bevordering van vrede en de samenwerking en vriendschap versterken op een manier die het belang van het voetbal in beide landen dient”, aldus Abdulla Naser al-Junaibi, voorzitter van de UAE Pro League, volgens de verklaring.

Erez Halfon, voorzitter van de Israeli Professional Football League, prees de overeenkomst. “We hopen dat we binnenkort de kans krijgen om ook met onze andere buren soortgelijke samenwerkingen op het gebied van voetbal aan te gaan”, aldus zijn verklaring.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)