In Israël test 1 op de 44 personen positief op het coronavirus

Soldaat van het Home Front Command overhandigd een voorbijganger een flyer met oproep zich te laten testen. Foto IDF woordvoerder.

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid maakte woensdag bekend dat bij 1 op de 44 personen die op het coronavirus worden getest een besmetting met het virus wordt vastgesteld. Van de 34.128 uitgevoerde tests op dinsdag bleek 2,3% positief te zijn.

Er zijn momenteel 9.769 mensen met het coronavirus besmet, waarvan 622 in het ziekenhuis zijn opgenomen, met 382 van hen in ernstige toestand, van wie er 164 op de beademing zijn aangesloten.

Sinds het begin van de coronavirus pandemie zijn er 2.580 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Israëls coronavirus tsaar, professor Gamzu heeft gisteren meegedeeld dat volgens zijn berekeningen en onderzoek van de experts in Israël het aantal dagelijkse coronabesmettingen met 10 moet worden vermenigvuldigd.

De reden hiervoor is dat veel mensen die klachten hebben zich niet laten testen, uit angst om bijvoorbeeld hun baan te verliezen, of omdat ze niet in quarantaine willen.

De IDF heeft inmiddels meegedeeld dat het coronatests zal aanbieden op locaties die veel mensen aantrekken, zoals winkelcentra en kantoorgebouwen, in een poging het publiek aan te moedigen zich te laten testen op COVID-19.

De soldaten van het Home Front Command zullen testcentra voor coronavirus opzetten bij werkplekken die honderden tot duizenden werknemers huisvesten, zoals hightechbedrijven, openbare lichamen en grote instellingen. De functionarissen overwegen om tests verplicht te maken voor degenen die na onbetaald verlof weer aan het werk komen.

Het coronakabinet, dat de leiding heeft over de reactie van de regering op de pandemie, stemde maandag voor het verhogen van de boetes voor schendingen van gezondheidsvoorschriften. Boetes kunnen oplopen tot 20.000 Shekel (5.000 euro) afhankelijk van de overtreding.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)