Het wordt goedkoop om vanaf Tel Aviv naar Dubai te vliegen

Foto Arkia

De luchtvaartmaatschappij FlyDubai, eigendom van de Verenigde Arabische Emiraten, kondigde woensdag aan dat het vanaf het einde van deze maand vluchten naar en van Tel Aviv gaat aanbieden, slechts enkele dagen nadat Abu Dhabi definitief toestemming had gegeven voor een visumvrijstellingsprogramma met Israël.

Tickets zijn volgens de budget luchtvaartmaatschappij FlyDubai vanaf 26 november te koop voor vluchten tussen Tel Aviv en Dubai en wordt tweemaal per dag gevlogen.

Fot FlyDubai

De prijs voor een retourvlucht Tel Aviv – Dubai begint met 360 dollar (308 euro).

Ghaith Al Ghaith, CEO van de luchtvaartmaatschappij zei be de aankondiging: “Als gevolg van de recente bilaterale overeenkomst zal de start van lijnvluchten bijdragen aan de economische ontwikkeling en verdere investeringsmogelijkheden creëren in het nastreven van onze gedeelde belangen en waarden”.

Hij voegde daaraan toe: “Met de start van de diensten zal er een optie zijn voor een betere toegankelijkheid tot de VAE en verder naar de Indische Oceaan, het Verre Oosten en Afrika, waardoor de totale reistijd met enkele uren wordt verkort.”

Inmiddels heeft de Israëlische luchtvaart maatschappij Arkia aangekondigd dat dat ze vanaf 22 december van Tel Aviv naar Dubai zullen vliegen en komen met all-in aanbiedingen, vlucht en luxe hotel.

Een Arkia vlucht van Tel Aviv naar Dubai en terug, inclusief drie nachten in een van de luxe hotels kan al vanaf 433 dollar (370 euro).

Dit soort prijzen betekend enorme concurrentie voor Eilat maar ook voor de reizen naar Turkije die die Israëlis gebruiken voor vakantie, zoals de Turkse badplaats Antalya of vluchten via Istanbul naar het Verre Oosten of Amerika.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)