Voor de 21ste week demonstraties tegen premier Netanyahu

Demonstranten in Jeruzalem. Screenshot Twitter

Voor de 21ste week op rij vonden er in heel Israël zaterdagavond weer demonstraties tegen premier Netanyahu plaats. Hoewel zoals gebruikelijk de grootste demonstraties in Jeruzalem en Tel Aviv plaatsvonden, stonden ook nu weer door het gehele land demonstranten op kruispunten, bruggen en viaducten. Door het plotseling koude wordende weer was de opkomst minder dan de voorgaande weken.

Er werd niet alleen gedemonstreerd bij de officiële residentie van de premier in Jeruzalem, maar ook bij zijn privéwoning in Jeruzalem. Bij zijn privéwoning in Ceasarea hadden zich ook enkele honderden demonstranten verzameld.

In Jeruzalem hielden veel demonstranten Israëlische vlaggen of zwarte of roze vlaggen vast, die de bewegingen achter de demonstraties als symbolen hebben aangenomen.

Demonstranten uit de cultuursector, die zwaar zijn getroffen door de coronavirus regelgeving, hadden een “paard van Troje” meegenomen.

Ook nu weer werd geweld door Netanyahu aanhangers tegen demonstranten gemeld, demonstranten bij de Chords Bridge bij de ingang van Jeruzalem meldden dat er een steen naar hen werd gegooid, net als tegen demonstranten op een kruispunt buiten de centrale stad Ramat Hasharon, die de achterruit van een auto vernielde volgens de krant Haaretz.

Eerder op zaterdag werden 18 mensen nabij Abu Gosh gearresteerd tijdens botsingen met de politie nadat honderden mensen over de drukke snelweg Route 1 van Tel Aviv naar Jeruzalem liepen. De politie zei dat de mars zonder toestemming werd gehouden, terwijl activisten zeiden stonden dat ze vooraf toestemming hadden gekregen.

Op twee na zijn alle gearresteerden later naar huis gezonden.

Onder de demonstranten waren vier Knessetleden, en niet de minsten, Moshe Ya’alon en Ofer Shelah van Yesh Atid-Telem, Eli Avidar van Yisrael Beiteinu en Yair Golan van Meretz.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)