Hotels in Eilat en aan de Dode Zee gaan in de loop van deze week weer open

Eilat

In het door de Knesset aangenomen wetsvoorstel worden de twee locaties aangeduid als “toeristische centra”, waardoor lokale economieën die voor hun voortbestaan ​​uitsluitend van toerisme afhankelijk zijn, weer nieuw leven wordt ingeblazen.

Alle gasten moeten ondertussen minimaal 72 uur voor aankomst een coronatest hebben gehad.

Lior Muchnik, CEO van Dan Hotels in Eilat, zei dat de reserveringsafdeling van de keten al heropend is en dat hotels naar verwachting uiterlijk aanstaande donderdag weer gasten kunnen verwelkomen.

“We zien niet in waarom hotels zowel in Eilat als in de Dode Zee zelfs tijdens de lockdown niet operationeel kunnen zijn, als we gedurende deze tijd bewijzen dat we het besmettingspercentage op nul kunnen houden”, zei hij, verwijzend naar de mogelijkheid van een nieuwe sluiting.

Vice-minister van Volksgezondheid Yoav Kisch zei woensdagavond tijdens het debat in Knesset dat hotels pas weer open mogen als het snelle diagnostische testsysteem in die gebieden beschikbaar is.

“Ik denk dat het in ons aller belang is om hotels niet open te laten gaan voordat we een levensvatbaar snel testsysteem hebben,” zei hij waarschuwend dat als er een toename van besmettingen wordt gedetecteerd, de hele onderneming om de cruciale toeristische bedrijven te heropenen tevergeefs zou kunnen zijn.

Voorafgaand aan de eindstemming maakten politieke partijen binnen de coalitie ruzie over de reikwijdte van het wetsvoorstel, waarbij ultraorthodoxe wetgevers erop aandrongen dat er een mechanisme moet worden toegevoegd waarmee andere locaties – zoals de stad Tiberias die de voorkeur geniet van de ultraorthodoxe gemeenschap – ook kan heropenen. Hier werd echter verder niet op in gegaan.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)