NanoLock Security uit Israël beschermt slimme meters tegen cyberaanvallen, diefstal en fraude

Smart meter. Screenshot YouTube

NanoLock Security heeft een oplossing ontwikkeld die slimme meetinfrastructuur beschermt tegen cyberaanvallen, diefstal en fraude.

De startup werkt al samen met serviceproviders en nutsbedrijven in Israël, Italië, Japan, Nederland (KPN), Spanje, Singapore, Zwitserland en de Verenigde Staten. NanoLock heeft zijn hoofdkantoor in Israël en heeft kantoren in de VS, Europa en Japan.

Maar nu heeft NanoLock Security ook een partnerschap getekend met Genus Power Infrastructures, een in India gevestigd bedrijf dat wereldwijd meer dan 100.000 slimme meters per maand installeert en meer dan een miljoen aangesloten randmeters beheert.

“De samenwerking met NanoLock is voor ons volkomen logisch. De nieuwe managed security-service die we gezamenlijk hebben ontwikkeld, stelt ons in staat om ongekende beveiliging en operationele kostenbesparingen te bieden, en elimineert mogelijke fraude tegen onze nutsbedrijven en smart city-klanten ”, aldus Chandra Prakash, vice-president verkoop bij Genus Power.

“Omdat NanoLock nieuwe en verouderde slimme meters kan beschermen en beheren, zien we het potentieel van deze service om te worden geïmplementeerd in tientallen miljoenen van onze apparaten.” De implementatie begint naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021.

Eran Fine, CEO van NanoLock, voegt eraan toe dat: “De markt voor slimme meters is booming, maar dat geldt ook voor de potentiële cyberdreigingen. Providers van nutsbedrijven en smart-city-oplossingen worden voortdurend geconfronteerd met nieuwe aanvallen en elk aangesloten apparaat kan het toegangspunt voor aanvallers zijn. Deze samenwerking met Genus Power biedt een nieuwe en levensvatbare bescherming voor leveranciers van kritieke infrastructuur voor slimme meters en andere aangesloten apparaten aan de rand, waardoor de operationele kosten worden verlaagd, vooral voor afgelegen en landelijke gebieden.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)