ZAKA Search and Rescue uit Israël heeft samenwerkingsovereenkomst met tegenhanger uit Dubai

Dr. Abdul Salam Al Madani (L) en ZAKA-voorzitter Yehuda Meshi Zahav. Foto ZAKA

Opnieuw een bewijs hoe snel normaal, normaal wordt. De Israëlische humanitaire organisatie ZAKA Search and Rescue heeft woensdag in Dubai een samenwerkingsovereenkomst getekend met hun tegenhangers uit de Dubai, Dubai International Humanitarian Aid & Development Conference & Exhibition (DIHAD), die onder de bescherming staat van Zijne Hoogheid Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Tijdens de bijeenkomst op het DIHAD-hoofdkantoor in Dubai ondertekenden de twee partijen een memorandum van overeenstemming dat toekomstige samenwerkingen op humanitair gebied bij internationale crises en rampen tussen de twee ondersteunt, en om de nodige steun te bieden aan de getroffenen, ongeacht huidskleur, ras, geslacht, religie of politiek. De twee partijen kondigden ook de formele aanvaarding aan van ZAKA als actieve deelnemer aan DIHAD 2021, het toonaangevende evenement voor humanitaire hulp en ontwikkeling in het Midden-Oosten.

ZAKA-voorzitter Yehuda Meshi Zahav zei tijdens de ceremonie: “We zien het als een groot voorrecht om, binnen de implementatie van de Abraham-akkoorden, de eerste Israëlische humanitaire organisatie te zijn die een samenwerkingsovereenkomst met DIHAD ondertekend. Er is geen betere uitdrukking van vrede dan eenheden van vrijwilligers die samenwerken voor wederzijdse humanitaire hulp en bijstand, evenals professionele training in opsporing, redding en herstel. “

Dr. Abdul Salam Al Madani, uitvoerend voorzitter van DIHAD Conference and Exhibition en de International Advisory Council- DISAB zei: “Ik wil ZAKA bedanken voor het ondertekenen van dit memorandum van overeenstemming met de Dubai International Humanitarian Aid & Development Conference & Exhibition DIHAD, er is geen humanitaire gebeurtenis die maakt tussen rassen, kleuren of religies als het gaat om het helpen van mensen in nood.”

“Ik wil ook de heer Yehuda Meshi Zahav, voorzitter van ZAKA Search and Rescue en de heer Mati Goldstein, hoofd van Magen en de ZAKA International Rescue Unit, van harte bedanken voor hun vertrouwen in DIHAD en zijn duurzame projecten die de dienst van de mensheid ondersteunen. We zijn ervan overtuigd dat de deelname van ZAKA aan DIHAD van groot nut zal zijn vanwege hun immense inspanningen en expertise op het gebied van humanitair werk en de opleiding van gespecialiseerde kaderleden in rampsituaties. We zijn trots op hun deelname aan de DIHAD-conferentie en -tentoonstelling als de eerste instelling die vanuit de staat Israël deelneemt aan dit humanitaire evenement,” aldus Al Madani.

Mati Goldstein Hoofd van Magen en ZAKA International Rescue Unit voegde er aan toe: “Na verschillende bijeenkomsten ben ik erg blij met de professionele relatie die is ontstaan, waarvan alle betrokkenen zeker zullen profiteren, gezien de professionele en operationele ervaring van zowel ZAKA als DIHAD. Deze nieuwe samenwerking positioneert ZAKA opnieuw als een toonaangevende entiteit op internationaal humanitair gebied en DIHAD is absoluut een grote en serieuze partner. ”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)