Bijzonder, Aviv Geffen en Avraham Fried zingen samen over ‘hoop en eenheid” tijdens de pandemie

Screenshot YouTube

Een ongebruikelijke combinatie zou je denken, maar niets is onmogelijk bewijst de samenwerking tussen de Israëlische rockstar Aviv Geffen en de ultraorthodoxe zanger Avraham Fried, die samen het door Geffen geschreven lied ‘Drought’, opnamen.

Het lied gaat over de afstand tussen Israëliërs te midden van het coronavirus, politieke onzekerheid en sociale ongelijkheid.

Een van de coupletten luidt:

Zelfs als je je vreselijk zorgen maakt
Verlies de hoop niet en geloof in liefde
Er is geen vrede en geen kalmte Ook
jij bent bang en verbitterd
Ik ben je broer vergeet het niet
Ook al ben je een beetje ver van mij

Zoals Aviv Geffen zelf zei tegen de Mako website “Als je Avraham of mij ooit zou hebben gevraagd om samen te werken voor een duet, zouden we in stilte voor ons uit hebben gestaard of in shock zijn geweest”, schreef Geffen. “Hoe kun je een verband vinden tussen een gelovige en een atheïst?”

De 47-jarige Geffen schrijft en zingt het grootste deel van zijn leven rocksongs, terwijl de 61-jarige in Amerika wonende Avraham Fried, 61, wereldwijd voornamelijk optreedt voor het meer religieuze publiek, en dat al ruim 30 jaar met veel succes doet.

“Dit lied geeft een opening naar hoop en eenheid, om een ​​plek te vinden waar we elkaar kunnen ontmoeten”, zei Geffen tegen Mako. “Met het coronavirus hebben we allebei geleerd dat we aan het einde van hetzelfde touw zitten”.

“Na verschillende fascinerende gesprekken over hoe hun individuele gemeenschappen lijden en pijn hebben, met diepe kloven tussen hen, namen we het nummer op” zei Geffen.

“Sommigen trokken hun wenkbrauwen op, anderen maakten cynische opmerkingen over de connectie tussen ons”, voegde Geffen toe, “maar we vonden het vreselijk belangrijk om dit samen te doen.”

Net als de wetenschappers die het vaccin tegen COVID-19 hebben gemaakt, zijn Geffen en Fried “wetenschappers van een spirituele vaccinatie”, besloot Geffen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!