Amsterdams Chanukah Concert wereldwijd succes

Het Chanukah Light Concert met het orkest onder leiding van Jules van Hessen is wereldwijd al bijna 14.000 keer bekeken.

De livestream van het 75 minuten durende concert vanuit de Uilenburgersjoel in Amsterdam trok tijdens de livestream van zondagavond 13 december al 5.100 kijkers. Sindsdien is de opname via Youtube (https://youtu.be/xuY0Jcj5iDY?t=58) nog eens 8.700 keer aangeklikt.

David Serphos, bestuurder van de Stichting Chanukah Concert dat dit concert organiseerde, noemt de aantallen ’spectaculair’. Serphos: “Normaal gesproken kunnen maar 500 man ons concert bekijken. 14.000 kijkers is iets om erg trots op te zijn.” De helft van het aantal kijkers komt uit Nederland, de andere helft keek vanuit Israël, de VS en West-Europa, maar opvallend veel ook vanuit landen als Turkije, Mexico en Brazilië. “Nog dagelijks ontvangen we bedankjes vanuit alle hoeken van de wereld voor dit feestje”, aldus Serphos.

In het concert zijn o.a. de Nederlandse chazzanim Sacha van Ravenswade (NIHS Obrechtsjoel) en Ken Gould (LJG Den Haag) te bewonderen, maar ook jong Joods talent zoals Maxim Heijmerink (piano) en Naomi van Hessen (viool). Zij werden begeleid door een orkest van 13 man.

Aan het einde van het concert was er een huzarenstukje: een simultaan optreden van het orkest met chazzan Simon Cohen uit Israël. Hij kon vanwege de coronasituatie niet zoals de bedoeling was naar Nederland afreizen. Hij zond het indrukwekkende Avinu Shebashamayim, het gebed voor de Staat Israël.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)