De Emiraten openen instituut voor Hebreeuwse taal en cultuur

Ter illustratie. Via Google

U zult dit niet in de Nederlandse media lezen, maar in januari 2021 wordt er op vier locaties in de Verenigde Arabische Emiraten een instituut voor Hebreeuwse taal en Israëlische cultuur en keuken geopend, zo meldt de Khaleej Times uit de Emiraten.

Josh Samet, directeur van het te openen Educational Hebrew Institute, vertelde de Khaleej Times dat de door Israël en de VAE ondertekende Abraham-akkoorden “de nieuwsgierigheid naar kennis en onderwijs rond de Hebreeuwse taal hebben aangewakkerd”.

Zakenmensen en overheidsfunctionarissen uit de VAE en Bahrein, maar ook gewone Emiratis, staan in de rij om online Hebreeuws te leren via Israëlische taalscholen.

Maar nu hebben de Emirati-autoriteiten bevestigd dat EHI, het eerste instituut voor Hebreeuwse taal en Israëlische cultuur in de VAE, in januari wordt geopend.

Persoonlijke lessen zullen worden gegeven door Israëliërs in Dubai en Abu Dhabi om lokale zakenmensen op een “leuke en interactieve manier” kennis te laten maken met communicatie en gerechten in Israëlische stijl.

EHI biedt een verscheidenheid aan indelingen – ochtend-, middag- en avondlessen, privélessen en naar geslacht gescheiden lessen in Engels-Hebreeuws en Engels-Arabisch voor beginnende, half gevorderde en gevorderde studenten op vier locaties of op locatie bij bedrijven of in overheidskantoren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)