Israëlische supermarkt gaat ‘verticale landbouw’ containers in winkels neerzetten

Een container voor verticale landbouw. Foto Vertical Farming

Een van de grootste supermarktketens van Israël, Rami Levie, werkt samen met twee Israëlische start-ups op het gebied van verticale landbouwtechniek om grote containers in haar winkels neer te zetten voor de teelt van groenten en fruit, die in de winkels van de keten zullen worden verkocht.

Vertical Fields, een in Ra’anana gevestigde agri-tech start-up die verticale, duurzame ‘boerderijen’ creëert met behulp van geoponische technologie, landbouwexpertise en slim ontwerp, werkte samen met BIOLED, een in Tzuba gevestigde eco-verlichting start-up die led-verlichting gebruikt om meer duurzame, winstgevende gewassen te creëren.

Volgens Bioled wordt de eerste container binnenkort neergezet in de vestiging van Rami Levy in de Ayalon Mall in Tel Aviv.

Dankzij de snel groeiende wereldbevolking moet de hoeveelheid producten met 60% groeien om de vraag en overbevolkingstrends bij te houden . De huidige landbouwmethoden vereisen te veel water en land om aan die vraag te voldoen.

Deze nieuwe technologieën elimineren de noodzaak om afhankelijk te zijn van buitentelers en leveranciers, terwijl ze ook een verser, milieuvriendelijker product bieden dat aanzienlijk minder water en land nodig heeft om te groeien.

Bioled produceert al milieuvriendelijke LED-verlichting voor een breed scala aan doeleinden voor bedrijven in Israël en is van plan uit te breiden naar Europa en de rest van de wereldmarkt.

Een van de belangrijkste redenen hiervoor is het vermogen van Bioled om de groeicycli van de tuinbouw te verkorten en te stabiliseren, ongeacht het seizoen, terwijl ook de behoefte aan pesticiden en de logistieke problemen die gepaard gaan met het leveren van verse producten in stedelijke gebieden, worden geëlimineerd.

Vertical Fields is een iets jonger bedrijf. Ze zijn onlangs de Israëlische agro-tech scene binnengedrongen met hun technologie, waardoor producten verticaal kunnen worden gekweekt in containers die groot genoeg zijn om op een parkeerplaats te passen, met slechts een tiende van de hoeveelheid water die normaal nodig is.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)