Delegaties van de VAE en Bahrein nemen deel aan Chanoeka viering bij de Kotel (video)

President Reuven Rivlin (3R) met de delegatieleden uit de VAE en Bahrein. Foto Mark Neyman / GPO

Opnieuw een teken van de positieve veranderingen in het Midden Oosten, want wie had een halfjaar geleden kunnen voorspellen dat delegaties van VAE en Bahrein deel zouden nemen aan het ontsteken van de menorah bij de Kotel? En dat is precies water maandagavond gebeurde.

De delegaties bestonden uit sociale activisten en opinieleiders uit de Golfstaten, die Israël bezochten als onderdeel van het Sharka Project.

Voordat hij de kaarsen aanstak voor de vijfde avond van Chanoeka, verwelkomde Rabbi Shmuel Rabinovitch, opperrabbijn van de Kotel, de bezoekers, waarbij hij zei “Het is een Chanoeka wonder om de delegatie van de VAE en Bahrein hier met ons te zien deelnemen aan de Chanoeka ceremonie met het aansteken van kaarsen, wie had gedacht dat er op zo’n prachtige manier vrede in ons huis zou komen?”

Voordat de delegaties naar de Kotel kwamen hadden ze een bezoek gebracht aan president Rivlin.

“Er wordt vrede gesloten tussen volkeren en naties”, zei de president tegen de delegatieleden. “Uw bezoek hier is weer een stap op weg naar het opbouwen van warme relaties tussen onze landen. Ik wens u allen een succesvol bezoek toe en ik ben blij u hier in Jeruzalem te ontmoeten. “

Volgens een verklaring van het kantoor van de president zei dr. Majid a-Sarah van de Universiteit van Dubai, en een van de leiders van de delegatie, in een reactie: “Israël voor de eerste keer bezoeken als onderdeel van een delegatie is een historisch moment. Israël is een schoolvoorbeeld van tolerantie in de regio. Dit is een nieuw tijdperk van vrede en stabiliteit tussen volkeren.”

Een van de vrouwelijke delegatieleden, Mashaal a-Shamri uit Bahrein, werd als volgt geciteerd: “Als vrouw uit Bahrein die Israël bezoekt, is het een grote eer voor mij om de president te ontmoeten. We zien Israël als een plaats van vrede, succes en samenleven.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)